r
Nosalty Logó

Kakaós kiflik helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Kakaós kiflik helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tésztához

Máz

Összesen 1255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tésztához

Máz

Összesen 7521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tésztához

Máz

Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    283.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3778.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1116.3 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1058 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 7521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Kelt tésztához

Máz

Elkészítés

Kelt tésztához

  1. Az élesztőt meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidolgozzuk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a 4 ek kakaót 5 ek tejjel.
  3. Duplájára kelesztjük. Közben a mázat megfőzzük legalább pár percig, sziruppá főzzük.
  4. Ha megkelt, a világosat és a kakaósat is 10-10 részre osztjuk, összesen 20 darabunk lesz. Külön-külön kinyújtjuk, a nyújtáshoz nem kell liszt, mert nagyon könnyen kezelhető a tésztája. Egy világosra kakaósat teszünk, még egy kicsit nyújtunk rajta, hogy jól összenyomódjanak, majd 8 részre vágjuk.
  5. Feltekerjük, papírra rakjuk, kelesztjük legalább 20-30 percig. Kenjük le 1x a mázzal, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Sütés után forrón még egyszer kenjük meg cukros mázzal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2836
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Ajánló

Tölthetjük lekvárral, nutellával, csokidarabkákkal vagy sütéshez való lekvárral. Nekem kicsit édes volt, ezért a tésztájába kevesebb cukrot teszek majd legközelebb, mert eléggé megédesíti a máz. Megkenhetjük cukros tejjel is, attól is szép fényes lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a receptet a szomszédasszonyomtól kaptam. Kaptunk kóstolót is, és már másnap sütöttem is, mert egyszerűen fenséges. Aztán utánanéztem az interneten, és sok ilyen receptet találtam. Én tang zhong technikával készítettem, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Kelt tésztához

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...