Kakaós kiflik helena konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kelt tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
83g tej47 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
17g friss élesztő18 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g só0 kcal
-
15 kcal
-
8g tej5 kcal
Máz
Összesen
1255
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kelt tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
500g tej280 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
100g friss élesztő105 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
91 kcal
-
50g tej28 kcal
Máz
Összesen
7521
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kelt tésztához
-
41.1g finomliszt149 kcal
-
20.5g tej11 kcal
-
10.5g napraforgó olaj93 kcal
-
4.1g friss élesztő4 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.1g tej1 kcal
Máz
Összesen
308
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
1255
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 283.2 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3778.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 355 mg
-
Kálcium 856 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 1710 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1116.3 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 389.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 105 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1058 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
7521
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
Kelt tésztához
-
5 dl tej
-
3 dl napraforgó olaj
-
10 dkg friss élesztő
-
4 ek cukor
-
1 csipet só
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek tej
Máz
-
2 dl víz
Elkészítés
Kelt tésztához
- Az élesztőt meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
- Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidolgozzuk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a 4 ek kakaót 5 ek tejjel.
- Duplájára kelesztjük. Közben a mázat megfőzzük legalább pár percig, sziruppá főzzük.
- Ha megkelt, a világosat és a kakaósat is 10-10 részre osztjuk, összesen 20 darabunk lesz. Külön-külön kinyújtjuk, a nyújtáshoz nem kell liszt, mert nagyon könnyen kezelhető a tésztája. Egy világosra kakaósat teszünk, még egy kicsit nyújtunk rajta, hogy jól összenyomódjanak, majd 8 részre vágjuk.
- Feltekerjük, papírra rakjuk, kelesztjük legalább 20-30 percig. Kenjük le 1x a mázzal, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés után forrón még egyszer kenjük meg cukros mázzal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x38
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2836
- Feltöltés dátuma: 2014. április 15.
Ajánló
Tölthetjük lekvárral, nutellával, csokidarabkákkal vagy sütéshez való lekvárral. Nekem kicsit édes volt, ezért a tésztájába kevesebb cukrot teszek majd legközelebb, mert eléggé megédesíti a máz. Megkenhetjük cukros tejjel is, attól is szép fényes lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Ezt a receptet a szomszédasszonyomtól kaptam. Kaptunk kóstolót is, és már másnap sütöttem is, mert egyszerűen fenséges. Aztán utánanéztem az interneten, és sok ilyen receptet találtam. Én tang zhong technikával készítettem, csak ajánlani tudom!