r
Nosalty Logó

Kakaós kevert 4. - tejföllel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós kevert 4. - tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5214 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.9 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1276 micro
Összesen 3426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit kikenünk vajjal, és kilisztezzük.
  2. A lisztet, a kakaóport átszitáljuk egy tálba, és belekeverjük a sütőport.
  3. A tojások fehérjét felverjük a cukorral. Ha felverődött, alacsonyabb fordulatra kapcsoljuk a robotgépet, és egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Belecsorgatjuk a tejet és az olajat, alaposan beledolgozzuk a masszába.
  4. Fakanállal elvegyítjük benne a sütőporos lisztet, csomómentes legyen! Esetleg robotgéppel átkeverhetjük.
  5. Beleöntjük a tepsibe, és készre sütjük. Tűpróbával mindenképp ellenőrizzük, mert lehet, hogy tovább kell sütni.
  6. A sütőből kivett tészta tetejét lekenjük a cukros tejföllel. Ennek egy részét be fogja inni a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x25x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 31367
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Ajánló

Hétköznapra ajánlom, hamar elkészíthető, és másnap is puha marad, csak fedjük be folpack-kal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapomon vittem be a munkahelyemre ezt a süteményt. Mivel nem volt sok időm sütésre, ezt a  receptet választottam, mert hamar elkészül, egyszerű és nagyon finom. A tejföl pici savanykás ízzel teszi pikánssá a süteményt.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...