r
Nosalty Logó

Kakaós keksztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kakaós keksztorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6546 kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3246.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    2185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1011.2 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 6546 kcal
  • 8% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot fél dl vízzel és 2 dl tejjel feloldjuk. A lisztet a többi tejjel csomómentesre keverjük, a cukorhoz adjuk, és állandóan keverve sűrűre főzzük.
  2. Hagyjuk kihűlni a krémet, a hideg krémbe belekeverjük a margarint, vaníliás cukrot és 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaóport. Én ezt robotgéppel szoktam simára keverni.
  3. Elkészítjük az ízlés szerinti kakaóitalt (tej+cukros kakaó), és forróra melegítjük.
  4. A forró kakaóba beleáztatjuk a négyszögletes háztartási kekszet (én soronként szoktam, egy sor 8x4=32 keksz), és rétegesen összerakjuk a tortát: egy sor keksz, egy sor krém. 5 sort szoktam így összerakni, a tetejét és oldalait is bevonjuk a krémmel.
  5. Díszítésnek bármit lehet használni, pl. villával hullámos vonalakat húzunk rá, csokireszeléket, színes cukorkát, stb.
  6. Egy napra hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14794
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a család nem igazán szereti a nagyon édes, émelygős édességeket, ezt a könnyű és nem túl édes finomságot szoktam készíteni szülinapokra, bulikra. Nagyon fontos, hogy a krémhez való hozzávalókat szigorúan pontosan mérjük ki, különben a krém lágy lesz, és az egész torta "szétcsúszik". Csak mikor már teljesen kihűlt a krém, akkor keverjük hozzá a margarint, mert ha még meleg, attól is lágy lesz a krém. Nagyon sokáig lehet fogyasztani, minél tovább áll, annál puhább lesz. Egyszerű és nagyszerű, és még sütni sem kell.:) Egyébként ezt a krémet bármilyen más sütihez is fel lehet használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...