r
Nosalty Logó

Kakaós fonott kalács Céklabéka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Céklabéka
Kakaós fonott kalács Céklabéka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3073 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 769 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3782.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 3073 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl tejbe 1 tk cukrot keverünk, meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, maradék cukrot és összekeverjük. Kétfelé választjuk a száraz keveréket.
  3. Utána az egyikbe beletesszük a kakaót.
  4. A maradék tejet az olajjal összekeverjük. Majd a két száraz hozzávalóba, elfelezve beleöntjük. Ugyanígy a felfutott élesztőt is.
  5. Mindkét adagot kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezünktől.
  6. Letakarva, szobahőfokon 1 órát kelesztjük.
  7. Három rudat sodrunk belőle (2 fehér, 1 kakaós, az vastagabb lesz), és összefonjuk, a kalácsfonatokat, megkenjük a felvert egész tojással. Még egy fél órát így is kelesztjük. Maradék felvert tojással mégegyszer megkenjük.
  8. Készre sütjük (tűpróba).
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13633
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Céklabéka 4 recept

Párom nagyijától kaptam a receptet. Nagyon szeretem, mert könnyű elkészíteni és még olcsó recept is. A kalács tésztáját nagyon sokféleképp el lehet készíteni.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...