Kakaós és fahéjas csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
111 kcal
-
5 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
42g tej23 kcal
Fahéjas töltelék
-
1g fahéj2 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g barna cukor32 kcal
Kakaós csiga
-
8 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g barna cukor32 kcal
Összesen
900
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
664 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
10g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tej140 kcal
Fahéjas töltelék
-
6g fahéj15 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
Kakaós csiga
-
46 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
Összesen
5401
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
31.8g finomliszt116 kcal
-
12.7g teljes kiőrlésű liszt42 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
7.6g vaj55 kcal
-
7.6g cukor30 kcal
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
15.9g tej9 kcal
Fahéjas töltelék
-
0.4g fahéj1 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
3.2g barna cukor12 kcal
Kakaós csiga
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
3.2g barna cukor12 kcal
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1258.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 697 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
900
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 102.6 g
Zsír
-
Összesen 216.2 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7553.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 761 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 482 mg
-
Foszfor 1824 mg
-
Nátrium 4182 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 783.1 g
-
Cukor 231 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 211.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1812 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 546 micro
-
Kolin: 805 mg
-
Retinol - A vitamin: 1776 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1451 micro
Összesen
5401
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
500 g finomliszt
-
200 g teljes kiőrlésű liszt
-
30 g friss élesztő
-
10 g só
-
120 g cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
250 ml tej
Fahéjas töltelék
-
2 ek fahéj
-
50 g vaj
-
50 g barna cukor
Kakaós csiga
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
50 g vaj
-
50 g barna cukor
Elkészítés
Tészta
- Öntsük a tejet, a tojássárgáját és az egész tojást a dagasztógépbe (dagasztófejet használjunk) és dolgozzuk össze alacsony fokozaton, amíg az élesztő fel nem oldódik.
- Adjuk hozzá a száraz összetevőket; a lisztet, a cukrot, a sót és dolgozzuk össze közepes sebességen. Amikor puha tésztává kezd alakulni, dolgozzuk tovább alacsonyabb fokozaton és adjuk hozzá a szobahőmérsékletű kockára vágott vajat, majd ismét nagyobb sebességre kapcsolhatjuk, de győződjünk meg róla, hogy a tészta összeszedi az összes vajat.
- Ha nem, csak állítsuk le a gépet és kaparjuk le a vajat a tál oldaláról. Az összes vajat bele kell dagasztani a tésztába. A dagasztás körülbelül 15 percet vesz igénybe. A dagasztás végére a tésztának sima bársonyos, nem pedig ragadós állaga kell, hogy legyen.
- Tegyük ki a tésztát lisztezett felületre és gömbölyítsük fel. Fedjük le egy tállal vagy konyharuhával és hagyjuk 1 órán át kelni, amíg duplájára nem dagad.
- Miután a tészta duplájára kelt, vegyünk elő egy sodrófát és nyújtsuk ki, hogy kb. 3 mm vastag téglalapot kapjunk és osszuk fel 2 egyenlő részre.
- Miután megszórtuk a fahéjjal és a kakaóporral, tekerjük fel a tésztákat szorosan, majd vágjuk kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre. Helyezzük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük meg olvasztott vajjal, majd pihentessük még 20 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra.
- Süssük a csigákat kb. 25-30 percig és még melegen kenjük meg a tetejüket cukros langyos tejjel, mert az megakadályozza, hogy kiszáradjanak és szép fényt is ad nekik. Hintsük meg leheletnyi porcukorral és kóstolásra fel!
Fahéjas töltelék
- Ecset segítségével minden téglalapot kenjünk meg olvasztott vajjal, de hagyjunk kb. 3 cm üres részt a tészta alján, hogy amikor feltekerjük össze tudjon tapadni a tészta.
- Szórjuk meg az egyik téglalapot barna cukorral és fahéjjal.
Kakaós csiga
- Ecset segítségével minden téglalapot kenjünk meg olvasztott vajjal, de hagyjunk kb. 3 cm üres részt a tészta alján, hogy amikor feltekerjük össze tudjon tapadni a tészta.
- Szórjuk meg az egyik téglalapot barna cukorral és kakaóporral.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 160
- Össznézettség: 4145
- Feltöltés dátuma: 2022. április 06.
Ajánló
12 darab csiga készül a mennyiségből.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
sodrofa
33 recept