r
Nosalty Logó

Kakaós és fahéjas csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sodrofa
Kakaós és fahéjas csiga
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Fahéjas töltelék

Kakaós csiga

900
Kalória
17.1g
Fehérje
130.5g
Szénhidrátok
36g
Zsír
35.3g
Víz
217.3g
Koleszterin
8.8g
Rost
38.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fahéjas töltelék

Kakaós csiga

Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fahéjas töltelék

Kakaós csiga

Összesen 5401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fahéjas töltelék

Kakaós csiga

Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7553.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    4182 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.1 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1776 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 5401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Öntsük a tejet, a tojássárgáját és az egész tojást a dagasztógépbe (dagasztófejet használjunk) és dolgozzuk össze alacsony fokozaton, amíg az élesztő fel nem oldódik.
  2. Adjuk hozzá a száraz összetevőket; a lisztet, a cukrot, a sót és dolgozzuk össze közepes sebességen. Amikor puha tésztává kezd alakulni, dolgozzuk tovább alacsonyabb fokozaton és adjuk hozzá a szobahőmérsékletű kockára vágott vajat, majd ismét nagyobb sebességre kapcsolhatjuk, de győződjünk meg róla, hogy a tészta összeszedi az összes vajat.
  3. Ha nem, csak állítsuk le a gépet és kaparjuk le a vajat a tál oldaláról. Az összes vajat bele kell dagasztani a tésztába. A dagasztás körülbelül 15 percet vesz igénybe. A dagasztás végére a tésztának sima bársonyos, nem pedig ragadós állaga kell, hogy legyen.
  4. Tegyük ki a tésztát lisztezett felületre és gömbölyítsük fel. Fedjük le egy tállal vagy konyharuhával és hagyjuk 1 órán át kelni, amíg duplájára nem dagad.
  5. Miután a tészta duplájára kelt, vegyünk elő egy sodrófát és nyújtsuk ki, hogy kb. 3 mm vastag téglalapot kapjunk és osszuk fel 2 egyenlő részre.
  6. Miután megszórtuk a fahéjjal és a kakaóporral, tekerjük fel a tésztákat szorosan, majd vágjuk kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre. Helyezzük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük meg olvasztott vajjal, majd pihentessük még 20 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra.
  7. Süssük a csigákat kb. 25-30 percig és még melegen kenjük meg a tetejüket cukros langyos tejjel, mert az megakadályozza, hogy kiszáradjanak és szép fényt is ad nekik. Hintsük meg leheletnyi porcukorral és kóstolásra fel!

Fahéjas töltelék

  1. Ecset segítségével minden téglalapot kenjünk meg olvasztott vajjal, de hagyjunk kb. 3 cm üres részt a tészta alján, hogy amikor feltekerjük össze tudjon tapadni a tészta.
  2. Szórjuk meg az egyik téglalapot barna cukorral és fahéjjal.

Kakaós csiga

  1. Ecset segítségével minden téglalapot kenjünk meg olvasztott vajjal, de hagyjunk kb. 3 cm üres részt a tészta alján, hogy amikor feltekerjük össze tudjon tapadni a tészta.
  2. Szórjuk meg az egyik téglalapot barna cukorral és kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!