r
Nosalty Logó

Kakaós-csokikrémes őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós-csokikrémes őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 3873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3615 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    306 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 3873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a tojásokat a cukorral, reszelt narancshéjjal, puha margarinnal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül a narancslét, majd beleszórjuk a tortadarát, az apróra vágott csokit.
  2. A masszát kikent, kilisztezett őzgerincformába öntjük.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük a tésztát, tűpróba ajánlott.
  4. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk és megkenjük csokikrémmel, majd összeillesztjük újra. Megkenjük a tetejét csokimázzal, hűtjük, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7571
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bálint kisfiam kért meg, hogy találjak ki egy, csak neki szóló receptet és szeretetből készítsem el neki. Átgondoltam, milyen ízeket szeret, és mivel nem kedveli a krémes dolgokat, inkább a csokiíz dominál a kedvelt édességeiben, kigondoltam a róla elnevezett Bálint-kenyeret.

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...