r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 9. - vaníliás mázzal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mozzarelli
Kakaós csiga 9. - vaníliás mázzal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

738
Kalória
15g
Fehérje
93g
Szénhidrátok
34.7g
Zsír
25.2g
Víz
177.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
21.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 738 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2947 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 738 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2947 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

A tésztához (8 darab csigához)

  1. Kivajazzuk a tepsit, kibéleljük sütőpapírral.
  2. A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
  3. A vajat, a tojássárgáját és a tejet habverővel felverjük, majd a liszthez keverjük, hogy lágy tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk.
  5. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, és feltekerjük. Éles késsel 8 egyforma szeletre vágjuk, tepsibe tesszük.
  6. A csigákat egy kis tejjel megkenjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Porcukorral tálaljuk.
  8. A máz elkészítéséhez a porcukrot nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük a krémsajtot és a vajat, ráöntjük a vizet, jól összedolgozzuk. Néhány cseppenként forró vizet adunk hozzá, amíg sűrű mázzá nem áll össze. Belekeverjük a vanília aromát, majd a kész tekercsekre locsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A recept a "Muffinok és sütemények - több mint 100 fontos recept" című kiskönyvéből van. Az eredeti recept fahéjas csiga, de én személy szerint a kakaós verziót jobban kedvelem, ezért megváltoztattam a tölteléket. Szeretjük a friss péksüteményeket, pláne, ha saját készítésűek :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!