Kakaós csiga 9. - vaníliás mázzal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
mozzarelli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (8 darab csigához)
-
88g finomliszt319 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
63g tej35 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5g tej3 kcal
A töltelékhez
A mázhoz
-
4g porcukor15 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g víz0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
738
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (8 darab csigához)
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
250g tej140 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
20g tej11 kcal
A töltelékhez
-
0g fahéj0 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
68 kcal
A mázhoz
-
15g porcukor58 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
16g víz0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
2947
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (8 darab csigához)
-
36.2g finomliszt132 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g nádcukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10.4g vaj74 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
25.9g tej14 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
2.1g tej1 kcal
A töltelékhez
-
0g fahéj0 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
4 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
A mázhoz
-
1.6g porcukor6 kcal
-
5.2g krémsajt13 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
303
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
738
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 138.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2882.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1182 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.8 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 100.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1028 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
2947
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A tésztához (8 darab csigához)
-
35 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
2 ek nádcukor
-
2 db tojássárgája
-
2.5 dl tej
-
2 tk sütőpor
A töltelékhez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A mázhoz
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A tésztához (8 darab csigához)
- Kivajazzuk a tepsit, kibéleljük sütőpapírral.
- A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
- A vajat, a tojássárgáját és a tejet habverővel felverjük, majd a liszthez keverjük, hogy lágy tésztát kapjunk.
- Lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk.
- A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, és feltekerjük. Éles késsel 8 egyforma szeletre vágjuk, tepsibe tesszük.
- A csigákat egy kis tejjel megkenjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
- Porcukorral tálaljuk.
- A máz elkészítéséhez a porcukrot nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük a krémsajtot és a vajat, ráöntjük a vizet, jól összedolgozzuk. Néhány cseppenként forró vizet adunk hozzá, amíg sűrű mázzá nem áll össze. Belekeverjük a vanília aromát, majd a kész tekercsekre locsoljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 14702
- Feltöltés dátuma: 2011. április 11.
Ajánló
Fahéjas csigát is lehet csinálni, és aki szeretné, az csurgathat a tetejére mázat. Az enyém máz nélkül készült, de a fahéjas verzióhoz szerintem nagyon passzol. A kakaó egyébként nálam a cicás szerencsi :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
mozzarelli
10 recept
A recept a "Muffinok és sütemények - több mint 100 fontos recept" című kiskönyvéből van. Az eredeti recept fahéjas csiga, de én személy szerint a kakaós verziót jobban kedvelem, ezért megváltoztattam a tölteléket. Szeretjük a friss péksüteményeket, pláne, ha saját készítésűek :).