r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 6.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lezsik
Kakaós csiga 6.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

628
Kalória
20.1g
Fehérje
118.3g
Szénhidrátok
10g
Zsír
28.9g
Víz
45g
Koleszterin
9.4g
Rost
13.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 628 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 628 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 2515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a lisztet és a sót. Átkeverjük, hogy a folyadék felvegye a lisztet.
  3. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Amíg kel a tészta, a kakaóport összekeverjük a cukorral.
  5. A megkelt tésztát bőségesen lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztát megszórjuk a cukros kakaóporral, és szorosan feltekerjük egy hengerré.
  7. A hengerünket kb. 2-3 centis darabokká vágjuk, és lapjára forgatva kissé megnyomkodjuk.
  8. Tepsire tesszük, és kb. 5-10 percet pihentetjük.
  9. Előmelegített sütőben tepsinként kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Diós csigát sütöttem, mikor a párom közölte, hogy hát jó-jó a diós, de ő szívesebben enne kakaósat. Hát ez sült ki a kéréséből.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almavajas tekercsek

A legjobb módja a régi, ráncos almák felhasználásának, ha almavajat készítünk belőlük. Hát még ha ezt a mesésen krémes, enyhén karamellás almavajat kelt tésztás tekercsekbe ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!