r
Nosalty Logó

Kakaókrémes piskótatorta

5,0

3 ÉRTÉKELÉS127 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Kakaókrémes piskótatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1065
Kalória
19.4g
Fehérje
134.1g
Szénhidrátok
51.1g
Zsír
69.8g
Víz
377.6g
Koleszterin
3.2g
Rost
92.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1065 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1065 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 4258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromreszeléket. Végül laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.
  5. A krémhez a lisztet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha kész, kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. A kihűlt főtt krémet kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  8. Legvégül keverjük bele a kakaóport. (Ha díszíteni akarunk, hagyjunk a fehér krémből 1-2 evőkanálnyit.)
  9. A piskótát 3 lappá vágjuk, és a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
  10. Tetszőlegesen díszítjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megszilárduljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Sokszor készítem ezt a tortát, mert hamar megvan (a gépi habverő hatalmas segítség ilyenkor), s nincs benne semmi bonyolult. Egy időben beleuntam, és mindenféle más tortákkal kísérleteztem. Szépek lettek (hellyel-közzel), finomak is lettek, nem volt velük probléma, de valahogy sose fogytak olyan sebességgel, mint ez. A családom finoman az értésemre adta, hogy nagyon szeretik a tortáimat, de ha kérni lehetne, szülinapjukra inkább ezt süssem. Ám legyen! Amit az ünnepelt kíván! Sütöm is szívesen. A kísérletezések meg megmaradtak a saját szülinapjaimra, akkor készülnek (általam persze) a másféle torták, mert ugye a szülinapos kívánsága az szent. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!