r
Nosalty Logó

Kakaókrémes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kakaókrémes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 1155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    362.9 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5536.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1015 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    836.3 g
  • Cukor
    497 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3014 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    1702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2959 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3077 micro
Összesen 6926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojást a 30 dkg kristálycukorral habosra felverjük, hozzáadjuk a forró vizet, olajatés végül a sütőporos lisztet.
  2. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük.Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A krémet tejforralóban készítsük el,a tojásokat beleütjük, hozzáadjuk a cukrot,és tűzhelyen elektromos habverővel habosra felverjük, és sűrűre főzzük.Hozzáadjuk a kakaót, majd amikor kihűl, a vajjal habosra felverjük.
  4. A piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével. A tetejét is bevonjuk a krémmel, és rárakjuk a felvágott gyümölcsöt.
  5. A zselét előírás szerint készítjük el,és langyosan öntsük a gyümölcsre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3746
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Ajánló

A zselénél ízesített, és csak 400 ml vizet használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Kedvelik a zselés süteményeket, így ez lett a meglepetés! A piskótát sokszor sütöm gyümölccsel megszórva, most ez lett a piskóta alapja. A krémet egyik kedves ismerősömtől kaptam, amiért hálás vagyok minden alkalommal, mikor ezt készítem. A legjobb kakaós krém, a családom imádja, így ezzel töltöttem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...