adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1250g sárgabarack558 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
750g víz0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
1526
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g sárgabarack2232 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
6102
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
55.6g sárgabarack25 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
33.3g víz0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
68
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.2 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1753.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 12718 micro
-
β-crypt 1209 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1035 micro
Összesen
1526
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2492.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1516.9 g
-
Cukor 1428 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 7012.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4464 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 465 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 884 micro
-
β-karotin 50871 micro
-
β-crypt 4836 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4139 micro
Összesen
6102
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 565 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
5 kg sárgabarack
-
1 kg cukor
-
3 l víz
Elkészítés
- A barackokat leforrázzuk,meghámozzuk, és hámozás után citromos vízbe tesszük. A citromos víznek az a lényege, hogy a barack nem barnul meg, hanem szép sárga marad.
- Az üvegeket kimossuk, kiforrázzuk.
- Felforraljuk a vizet a cukorral.
- A cukros vízbe beletesszük a barackot, amennyi belefér, és pár percig főzzük. Egyszerre kis adagokat tegyünk bele, mert könnyen túlfőhet. (Én kb. 2 üveghez elegendőt főzök egyszerre.)
- A barackokat az üvegekbe töltjük. Az üveget teletöltjük a forró sziruppal. A tetejére kis szalicilt vagy Na-benzonátot szórunk.
- Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. (Én erre a célra egy hűtőládát szoktam használni.)
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 51138
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.
Ajánló
Ezzel a módszerrel bármilyen gyümölcsöt el lehet tenni, de a meggyhez 1 liter vízhez 40 dkg cukor szükséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eddig soha nem tettem el sárgabarackot befőttnek, csak őszit, de meglepően finom és különleges csemege. Ez kissé savanykás, édesszájúak több cukorral is csinálhatják.