r
Nosalty Logó

Käsespaetzle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Käsespaetzle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sajtszószhoz

A díszítéshez

A nokedlihez

Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sajtszószhoz

A díszítéshez

A nokedlihez

Összesen 3304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sajtszószhoz

A díszítéshez

A nokedlihez

Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2883.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11532.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1905 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    7574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1482 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 3304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A sajtszószhoz

A díszítéshez

A nokedlihez

Elkészítés

A sajtszószhoz

  1. Egy tojásból nokedlit készítünk.
  2. Egy serpenyőben melegíteni kezdjük a tejszínt.
  3. Hozzáadjuk a sajtot, és lassú tűzön, kevergetve főzzük addig, míg a sajt a tejszínben elolvad.
  4. Sóval, borssal fűszerzzük.
  5. Elhabarunk egy tojássárgáját, és belecsurgatjuk a sajtos-tejszínes szószba. Addig főzzük kevergetve, míg kissé besűrűsödik.
  6. Az így elkészült szószban összeforgatjuk a nokedlit.
  7. Tálaláskor pirított hagymakarikával és sonkachips-szel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 305
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22383
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Käsespaetzle
Glowaholic 14 recept

Käsespaetzlét először a Bad Windsheim-i skanzen fogadójában ettem. Amatőr módon csak egy falat kóstolót Enikő barátnőm tányérjából, aki - velem ellentétben- tudta, mit kell ott rendelni, és nem evett meg egy kiló gőzben főtt vajas krumplit percekkel előtte (a profilképem ezt a hősies pillanatot örökíti meg). Käsespaetzlét mindenesetre szerettem volna még enni, így kutakodni kezdtem recept után, és a Borsa.hu-n rá is találtam. Sajtokból mindenféle maradékot beletehetünk, legjobb vegyesen. Legyen benne karakteres ízű is, de füstölt sajtot inkább ne használjunk. Készítettem már camemberttel és márványsajttal is, mindkettővel nagyon finom. Käsespaetzléből lehetetlen sokat enni, hiszen nagyon laktató. A sonkachipshez vékonyra szelt alpesi sonkát választottam, tájjellegű kiegészítése az ételnek. Gyors és egyszerű étel, kedves emlékekkel.

Hozzávalók

A sajtszószhoz

A díszítéshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...