Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
618
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A kacsasülthöz:
Az öntethez:
-
100g balzsamecet88 kcal
-
200g málna104 kcal
-
15g levendulaszirup42 kcal
Összesen
1854
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
123
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1385.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 378.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
618
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.3 g
Zsír
-
Összesen 72.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4157.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 2513 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1136.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
1854
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kacsasülthöz:
- A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk, hogy ki tudjon sülni a zsírja. Sózzuk, és bedörzsöljük az arab fűszerkeverékkel.
- Serpenyőben erős lángon mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, míg megpirul, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre (függ a hús méretétől, és hogy mennyire rozén szeretjük).
- Ha megsült, letakarjuk fóliával, és 10-15 percet pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk.
Az öntethez:
- A balzsamecetet és a málnát a levendulasziruppal összeforraljuk néhány percig, míg az ecetesség egy kicsit eltűnik és a szósz kezd sűrűsödni.
- Ha levettük a tűzről, sűrű szitán átpasszirozzuk.
- Tálalásnál meglocsoljuk vele a felszeletelt húst.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 3809
- Feltöltés dátuma: 2014. január 12.
Ajánló
Köretnek cikkekre vágott előfőzött burgonyát és nyers édesburgonyát sütöttem hozzá 2-3 kanál olajjal, borssal, durvára őrölt koriandermaggal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Készítettem otthon egy isteni arab fűszerkeveréket sokféle fűszerrel. Az érdekessége az volt, hogy levendulát is írt hozzá. Ezért, hogy kiemeljem az ízét, tettem kevés levendulaszirupot az öntethez, és tálalásnál kevés levendulavirágot szórtam a húsra. Látványnak és ízre is nagyon pikáns, finom ételt kaptam.