r
Nosalty Logó

Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

618
Kalória
74.1g
Fehérje
21.2g
Szénhidrátok
24.2g
Zsír
378.9g
Víz
308g
Koleszterin
4.3g
Rost
11.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

Összesen 618 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

Összesen 1854 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

Összesen 123 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 618 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2513 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1854 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A kacsasülthöz:

  1. A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk, hogy ki tudjon sülni a zsírja. Sózzuk, és bedörzsöljük az arab fűszerkeverékkel.
  2. Serpenyőben erős lángon mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, míg megpirul, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre (függ a hús méretétől, és hogy mennyire rozén szeretjük).
  3. Ha megsült, letakarjuk fóliával, és 10-15 percet pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk.

Az öntethez:

  1. A balzsamecetet és a málnát a levendulasziruppal összeforraljuk néhány percig, míg az ecetesség egy kicsit eltűnik és a szósz kezd sűrűsödni.
  2. Ha levettük a tűzről, sűrű szitán átpasszirozzuk.
  3. Tálalásnál meglocsoljuk vele a felszeletelt húst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25

Készítettem otthon egy isteni arab fűszerkeveréket sokféle fűszerrel. Az érdekessége az volt, hogy levendulát is írt hozzá. Ezért, hogy kiemeljem az ízét, tettem kevés levendulaszirupot az öntethez, és tálalásnál kevés levendulavirágot szórtam a húsra. Látványnak és ízre is nagyon pikáns, finom ételt kaptam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!