r
Nosalty Logó

Kacsamáj karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kacsamáj karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2094 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    3920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4890.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72932 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    326 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4739 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 2094 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt sós vízben megfőzzük.
  2. A májakat felekre szedjük.
  3. A megfőtt karfiolt melegen összetörjük (kisrugós segítségével) a vajjal.
  4. Hagyjuk hűlni.
  5. Amikor már langyos, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, megsózzuk.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a karfiolos masszához keverjük.
  7. A masszát lapos tepsiben szétterítjük.
  8. Ráfektetjük a félmájakat.
  9. Alufóliával lefedve forró sütőben 25 percig pároljuk.
  10. Levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6405
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 01.

Ajánló

Libamájjal is készíthető, az eredeti recept arra szól, mi azonban jobban szeretjük a természetes májakat a tömött állaténál. Adagonként külön jénaiban is készülhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamáj karfiollal
Harmathy Ildikó 313 recept

Békebeli, igen kiváló előétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...