Kacsamáj karfiollal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
350
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2094
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 653 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 178.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 790 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 12153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
350
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.9 g
Zsír
-
Összesen 146.4 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 3920 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4890.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 457 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 188 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 2249 mg
-
Nátrium 1237 mg
-
Réz 36 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1068.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72932 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 326 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4739 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 72915 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 742 micro
Összesen
2094
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3566 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 3566 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
102
kcal
Elkészítés
- A karfiolt sós vízben megfőzzük.
- A májakat felekre szedjük.
- A megfőtt karfiolt melegen összetörjük (kisrugós segítségével) a vajjal.
- Hagyjuk hűlni.
- Amikor már langyos, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, megsózzuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a karfiolos masszához keverjük.
- A masszát lapos tepsiben szétterítjük.
- Ráfektetjük a félmájakat.
- Alufóliával lefedve forró sütőben 25 percig pároljuk.
- Levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6405
- Feltöltés dátuma: 2009. május 01.
Ajánló
Libamájjal is készíthető, az eredeti recept arra szól, mi azonban jobban szeretjük a természetes májakat a tömött állaténál. Adagonként külön jénaiban is készülhet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Békebeli, igen kiváló előétel.