Kacsacomb knédlivel és sült almával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az összeállításhoz
-
300g kacsacomb873 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
47 kcal
-
340g alma159 kcal
A krumplis knédlihez
-
333g burgonya193 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
Összesen
1601
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az összeállításhoz
-
900g kacsacomb2618 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1020g alma477 kcal
A krumplis knédlihez
-
1000g burgonya578 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4801
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az összeállításhoz
-
27.3g kacsacomb80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.4g kacsazsír0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
31g alma15 kcal
A krumplis knédlihez
-
30.4g burgonya18 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
Összesen
147
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 93.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1079.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 588 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
1601
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.5 g
Zsír
-
Összesen 280.2 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3239.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1803 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.9 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1763.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 208 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 623 micro
Összesen
4801
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az összeállításhoz
- Tegyük fel a krumplit héjában megfőni.
- A kacsacombotmegmossuk, megtisztítjuk, a vizet felitatjukróla,és sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük, hogy kéreg alakuljon ki rajta.
- Jénai tálba tesszük a húst, kacsazsírt teszünk hozzá, felöntjük kevés vízzel,és előmelegített sütőben letakarva legalább 1,5 órát sütjük. Utolsó 15 percben levesszük a fedőt,és szép pirosra sütjük.
- Az almát megmosva egytűzálló edénybe tesszük,megsütjük, de süthetjük a hússal is.
- A krumplit megpucoljuk, lenyomjukvagy lereszeljük, liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk. Két részre osztjuk, knédlit formálunk belőle, és nagy edényben bő sós vízben megfőzzük legalább kb.40-50 percig.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11035
- Feltöltés dátuma: 2013. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Idáig mindig kelt knédlivel és párolt káposztával készítettem (utolsó időben almát is tettem a káposztába), de gondoltam, most kipróbálom krumplis knédlivel. Csehországban ettem ezt a knédlit, és mondhatom nagyon finoman készítették. A káposzta most elmaradt, ezért sült almával készítettem. Régebben az egész kacsát almával töltöttem, és úgy sütöttem. Különleges íze van az almával, csak ajánlani tudom!