r
Nosalty Logó

Kacsacomb knédlivel és sült almával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helena26
Kacsacomb knédlivel és sült almával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

1601
Kalória
41.5g
Fehérje
150.3g
Szénhidrátok
93.4g
Zsír
588g
Víz
224.2g
Koleszterin
14.9g
Rost
34.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Összesen 1601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Összesen 4801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Összesen 147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    588 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3239.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1763.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 4801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

Az összeállításhoz

  1. Tegyük fel a krumplit héjában megfőni.
  2. A kacsacombotmegmossuk, megtisztítjuk, a vizet felitatjukróla,és sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük, hogy kéreg alakuljon ki rajta.
  3. Jénai tálba tesszük a húst, kacsazsírt teszünk hozzá, felöntjük kevés vízzel,és előmelegített sütőben letakarva legalább 1,5 órát sütjük. Utolsó 15 percben levesszük a fedőt,és szép pirosra sütjük.
  4. Az almát megmosva egytűzálló edénybe tesszük,megsütjük, de süthetjük a hússal is.
  5. A krumplit megpucoljuk, lenyomjukvagy lereszeljük, liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk. Két részre osztjuk, knédlit formálunk belőle, és nagy edényben bő sós vízben megfőzzük legalább kb.40-50 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Idáig mindig kelt knédlivel és párolt káposztával készítettem (utolsó időben almát is tettem a káposztába), de gondoltam, most kipróbálom krumplis knédlivel. Csehországban ettem ezt a knédlit, és mondhatom nagyon finoman készítették. A káposzta most elmaradt, ezért sült almával készítettem. Régebben az egész kacsát almával töltöttem, és úgy sütöttem. Különleges íze van az almával, csak ajánlani tudom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!