r
Nosalty Logó

Kacsacomb knédlivel és sült almával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Kacsacomb knédlivel és sült almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Összesen 1601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Összesen 4801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Összesen 147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    588 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3239.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1763.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 4801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Elkészítés

Az összeállításhoz

  1. Tegyük fel a krumplit héjában megfőni.
  2. A kacsacombotmegmossuk, megtisztítjuk, a vizet felitatjukróla,és sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük, hogy kéreg alakuljon ki rajta.
  3. Jénai tálba tesszük a húst, kacsazsírt teszünk hozzá, felöntjük kevés vízzel,és előmelegített sütőben letakarva legalább 1,5 órát sütjük. Utolsó 15 percben levesszük a fedőt,és szép pirosra sütjük.
  4. Az almát megmosva egytűzálló edénybe tesszük,megsütjük, de süthetjük a hússal is.
  5. A krumplit megpucoljuk, lenyomjukvagy lereszeljük, liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk. Két részre osztjuk, knédlit formálunk belőle, és nagy edényben bő sós vízben megfőzzük legalább kb.40-50 percig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11035
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Idáig mindig kelt knédlivel és párolt káposztával készítettem (utolsó időben almát is tettem a káposztába), de gondoltam, most kipróbálom krumplis knédlivel. Csehországban ettem ezt a knédlit, és mondhatom nagyon finoman készítették. A káposzta most elmaradt, ezért sült almával készítettem. Régebben az egész kacsát almával töltöttem, és úgy sütöttem. Különleges íze van az almával, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...