r
Nosalty Logó

Julia Child francia hagymalevese

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szikszai Anna
Julia Child francia hagymalevese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Bagett

Összesen 712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Bagett

Összesen 2845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Bagett

Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9747.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    2209 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    5329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Leves

Bagett

Elkészítés

Leves

  1. Szeleteljük fel a hagymákat, majd dobjuk őket az olaj és a vaj olvasztott keverékére, és fedjük le. Csökkentsük a hőt alatta, és hagyjuk főni 15 percig. Figyeljünk azért közben, nehogy odaégjen.
  2. A 15 perc letelte után vegyük le róla a fedőt, emeljük a hőfokot, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és gyakori kevergetés mellett addig karamellizáljuk, míg szép aranybarna nem lesz. (Kb. 30-40 perc.) Semmiképp se hagyjuk ki ezt a lépést, hagyjunk bőven időt a hagymának, mert ez adja meg a komplex és intenzív alapot a levesünknek. Ráadásulinnentől kezdve már igazán gyerekjáték lesz a dolog.
  3. Miután a hagyma elérte a kellő állapotot, szórjuk meg liszttel, és gyakori kevergetés mellett főzzük 3 percig. Ezt követően adjuk hozzá a bort és az alaplevet, majd ízesítsük sóval és borssal. Alacsony hőfokon, lefedve főzzük további 30-40 percig.
  4. Végül keverjük bele a brandyt, fűszerezzük, ha még szükséges, és adjuk hozzá a reszelt hagymát,majd öntsük át egy tűzálló edénybe.
  5. Melegítsük elő 160 fokra a sütőt. Rendezzük el a leves tetején a pirított bagett szeleteket, szórjuk meg a reszelt sajttal, locsoljuk meg az olajjal, és tegyük be a sütőbe egy 20 percre, majd forrón tálaljuk. Bon appétit!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 627
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 43340
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Julia Child méltán híres francia hagymalevesének receptje, az elkészítése tökéletes program hideg téli estékre.

Hozzávalók

Leves

Bagett

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...