r
Nosalty Logó

Juharszirupos-baconös cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
borsocska
Juharszirupos-baconös cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 999 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 999 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    2283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 4001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A bacont kisütjük, és a zsírját egy edénybe öntjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  2. A vajat a zsírral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a juharszirupot és a tojást. Jól elkeverjük.
  3. Lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük egy tálba.
  4. A tejet és a lisztes keveréket felváltva adjuk a masszához.
  5. Kóstoljuk meg, hogy ízre és állagra jó lett-e. Tetszés szerint még tehetünk hozzá lisztet, tejet vagy juharszirupot.
  6. Tördeljük össze a baconcsíkokat, és keverjük a tésztához.
  7. 180 fokon, hőlégkeverésen süssük 18-20 percig. Ha kész, hűtsük ki.
  8. Krém: vajat, a krémsajtot és a juharszirupot krémesre keverjük, majd magasabb fokozaton keverve, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
  9. Pár baconcsíkot kisütünk ropogósra, majd ha kihűlt, összetördeljük.
  10. A kihűlt muffinokra apró halmot teszünk a krémből teáskanállal, és díszítésként rászórjuk a bacondarabokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1582
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
borsocska 13 recept

Egy angol receptes honlapot olvasgattam, amikor rátaláltam. Igazán különlegesnek hangzott és eszembe jutott, hogy apukám mennyire szereti a túrós csuszát porcukorral és szalonnadarabokkal. A hasonló ízvilág miatt készítettem el neki születésnapjára, és elégedett lehetek a végeredménnyel. Nem csak gyönyörű lett, de még finom is. Figyelem, csak vállalkozókedvűeknek!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...