r
Nosalty Logó

Jojó fánk Mézes Otthontól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jojó fánk Mézes Otthontól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5896 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    196.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4025.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.4 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    312 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 5896 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit. Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
  2. Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk. (Én most kisebb szaggatót használtam.)
  3. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon hamar sül a tészta.
  4. A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk hűlni.
  5. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük a kihűlt tojásos krémet.
  6. A krémet habzsákba tesszük, két korongot krémmel összeragasztunk és a tetejét gőz felett megolvasztott csokival díszítjük. A kész jojófánkokat egy éjszakán át pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 9265
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

Ha nem sikerül elég vékonyra nyújtani a tésztát, akkor sütéskor vastagabb fánkokat kapunk, ebben az esetben egyszerűen vágjuk ketté őket és így töltsük meg. Kisebb szaggatót használva kb. 40-50 darab fánkot kaptam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, krémes, puha és dekoratív sütemény. Az idővel viszont fontos számolnunk, egy napig pihen a tészta, és még egy napig a megtöltött fánkokat hagyni kell puhulni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...