Jojó fánk Mézes Otthontól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
46g tojás58 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
37g finomliszt133 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
117g tej65 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
13 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g porcukor97 kcal
A tetejére
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
983
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
15g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
700g tej392 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
A tetejére
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
5896
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
12.4g tojás16 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
0.7g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
31.5g tej18 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
6.8g vaj48 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
A tetejére
-
2.3g csokoládé12 kcal
Összesen
265
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 670.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
983
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.6 g
Zsír
-
Összesen 196.1 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4025.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 1169 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1500 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 890.4 g
-
Cukor 424 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 312 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1643 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 329 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 1294 mg
-
Retinol - A vitamin: 1616 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1997 micro
Összesen
5896
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
22 dkg finomliszt
-
30 dkg finomliszt
-
15 g szalalkáli
A krémhez
-
7 dl tej
-
3 db tojássárgája
-
8 dkg finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
A tetejére
-
5 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit. Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
- Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk. (Én most kisebb szaggatót használtam.)
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon hamar sül a tészta.
- A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk hűlni.
- A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük a kihűlt tojásos krémet.
- A krémet habzsákba tesszük, két korongot krémmel összeragasztunk és a tetejét gőz felett megolvasztott csokival díszítjük. A kész jojófánkokat egy éjszakán át pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9196
- Feltöltés dátuma: 2012. május 20.
Ajánló
Ha nem sikerül elég vékonyra nyújtani a tésztát, akkor sütéskor vastagabb fánkokat kapunk, ebben az esetben egyszerűen vágjuk ketté őket és így töltsük meg. Kisebb szaggatót használva kb. 40-50 darab fánkot kaptam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon finom, krémes, puha és dekoratív sütemény. Az idővel viszont fontos számolnunk, egy napig pihen a tészta, és még egy napig a megtöltött fánkokat hagyni kell puhulni.