Joghurtos újburgonya-saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A zöldségekhez
A mártáshoz
-
14g majonéz74 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A díszítéshez
-
5g retek1 kcal
Összesen
183
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A zöldségekhez
A mártáshoz
-
55g majonéz294 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A díszítéshez
-
20g retek3 kcal
Összesen
730
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A zöldségekhez
A mártáshoz
-
6g majonéz32 kcal
-
16.3g joghurt10 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A díszítéshez
-
2.2g retek0 kcal
Összesen
79
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
183
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1338.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 604.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 440 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 844 micro
Összesen
730
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
A zöldségekhez
A mártáshoz
A díszítéshez
Elkészítés
A zöldségekhez
- Az újburgonyáról a héját eltávolítjuk, felkarikázzuk.
- Sós vízben megfőzzük.
- A gyenge retket alapos mosás után héjastól vékonyra szeleteljük.
- Az újhagymát megtisztítjuk, karikára szeljük, vagy a snidlinget apróta vágjuk.
- A burgonyával együtt tálba rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
- A majonézt a joghurttal összekeverjük. A fölaprított zöldfűszerekkel elkeverjük.
- Az előkészített zöldségekkel összeforgatjuk.
- 1-2 óra hűtés után fogyaszthatjuk. 1 db retekből díszítést készítünk.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9332
- Feltöltés dátuma: 2011. június 06.
Ajánló
Rántott húsokhoz, sültekhez, grillezett húsokhoz jó szívvel ajánlom! Kiválóan illik hozzá a száraz fehérbor! Pl. Móri fűszeres tramini 2000
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Amikor minden zöldség adva van különböző saláták elkészítéséhez, ha mód és lehetőség van, használjuk ki, és köret helyett fogyasszunk belőlük minél többet.