r
Nosalty Logó

Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Káposzta

Öntet

286
Kalória
14.8g
Fehérje
28.4g
Szénhidrátok
14.4g
Zsír
422.2g
Víz
57.5g
Koleszterin
8.3g
Rost
16.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 1137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10243 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1986 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    6557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1688.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    492 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    397 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

Káposzta

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztát megmossuk.
  2. Hosszú csíkokra szeleteljük, vagy, ahogy nekünk tetszik, alaposan megsózzuk és minimum egy fél órát lefedve pihentetjük, hogy egy kis levet eresszen.
  3. A sózott káposztát lecsepegtetjük, kifacsarjuk kissé, és rátesszük a már olajon fonnyadozó hagymákra. Kis lángon, fedő alatt, kis rést hagyva, lassan puhára pároljuk.
  4. Közben hozzáadunk egy kis friss citrom levet, ízlés szerint sót, borsot.
  5. Ha a káposztánk megpuhult, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, hogy hozzá adhassuk az öntetet. (Ha maradt a káposztán lé, azt leöntjük róla, de azoknak, akik kicsit szaftosabban szeretnék elkészíteni, ajánlom, hogy tegyék el későbbre, és ha kell, keverjenek belőle egy kicsit a joghurthoz.)

Öntet

  1. A joghurtot simára keverjük.
  2. Nagyobb darabokban belekeverjük a feta sajtot. (Néhány darabkát elteszünk a tálaláshoz.)
  3. Ízlés szerint sózzuk, (a sajt is sós), tarka, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. A már kihűlt káposztához hozzákeverjük az öntetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

 Imádom az Anyukám-féle párolt lilakáposztát. Ennek ellenére egy évben egyszer esszük a családdal szilveszterkor, valamilyen igen laktató malacsült mellé.  Próbáltam egy olyan kis salátát össze dobni, ami megállja a helyét külön is, de akár köretként is, bármilyen párolt, sült húshoz.       

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!