Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Káposzta
-
375g káposzta75 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Öntet
Összesen
286
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 1639 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 422.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
286
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10243 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 1986 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1394 mg
-
Nátrium 6557 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.6 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1688.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 492 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 917 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 627 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 397 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
1137
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Káposzta
- A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztát megmossuk.
- Hosszú csíkokra szeleteljük, vagy, ahogy nekünk tetszik, alaposan megsózzuk és minimum egy fél órát lefedve pihentetjük, hogy egy kis levet eresszen.
- A sózott káposztát lecsepegtetjük, kifacsarjuk kissé, és rátesszük a már olajon fonnyadozó hagymákra. Kis lángon, fedő alatt, kis rést hagyva, lassan puhára pároljuk.
- Közben hozzáadunk egy kis friss citrom levet, ízlés szerint sót, borsot.
- Ha a káposztánk megpuhult, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, hogy hozzá adhassuk az öntetet. (Ha maradt a káposztán lé, azt leöntjük róla, de azoknak, akik kicsit szaftosabban szeretnék elkészíteni, ajánlom, hogy tegyék el későbbre, és ha kell, keverjenek belőle egy kicsit a joghurthoz.)
Öntet
- A joghurtot simára keverjük.
- Nagyobb darabokban belekeverjük a feta sajtot. (Néhány darabkát elteszünk a tálaláshoz.)
- Ízlés szerint sózzuk, (a sajt is sós), tarka, frissen őrölt borssal ízesítjük.
- A már kihűlt káposztához hozzákeverjük az öntetet.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 4154
- Feltöltés dátuma: 2015. január 31.
Ajánló
A joghurtos öntet kis könnyedséget kölcsönöz neki, csirke, pulyka de más húsok mellé is ajánlom. Ugyanakkor önálló salátaként is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom az Anyukám-féle párolt lilakáposztát. Ennek ellenére egy évben egyszer esszük a családdal szilveszterkor, valamilyen igen laktató malacsült mellé. Próbáltam egy olyan kis salátát össze dobni, ami megállja a helyét külön is, de akár köretként is, bármilyen párolt, sült húshoz.