Joghurtos citromfagylalt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
359
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1438
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 194.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
359
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2562.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1048 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 770 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.8 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 778.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
1438
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
- A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citromlevet és a facsarásból maradt citromhúst.
- A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet. (Ügyeljünk arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a tojásos krémet, mert különben a citromlétől összeugorhat.)
- A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük.
- 40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük.
- Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a három tojás habbá vert fehérjét. Nagyobb adag lévén 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt. (Fagylaltos kanállal kissé kapargatva jól formázható, szép gombócokat kapunk.)
- Receptkönyvben: 527
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 40861
- Feltöltés dátuma: 2010. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Továbbra is gép nélkül készítem a fagylaltot és mindenkit - akinek nincs fagylaltkészítő gépe - arra buzdítok, hogy bátran fogjon hozzá a házi készítésű fagylaltokhoz. Gép nélkül is tökéletes fagylaltot lehet előállítani. Talán nem lesz olyan krémes és kicsit tovább tart a fagyasztás, de ezek a természetes ízek engem mindenért kárpótolnak. A joghurtos citromfagylalthoz is főztem egy tojássárgás alapkrémet, amely még szép színt is kölcsönzött ennek a hűsítő finomságnak.