r
Nosalty Logó

Japán palacsinta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Buday Péter
Japán palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3490.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    461 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4494 micro
Összesen 1948 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját liszttel kikeverjük, egy kis növényi olajjal és egy kevés vízzel. Friss, reszelt gyömbérrel, néhány csepp szójával, kevés sóval ízesítjük, majd keményre felvert tojásfehérjével lazítjuk.
  2. Forró serpenyőbe beleöntjük a palacsintát, majd egy egész tojást buggyantunk a tésztába. Egy percig sütjük, és betesszük a sütőbe. 2-3 perc alatt szépen megsül.
  3. Tálaláskor császárszalonnával és újhagymával szórjuk meg
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7060
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán palacsinta
Buday Péter 18 recept

Néhány éve Japánban jártam.  A felkelő nap országában a 2010-es év a gasztronómia éve volt. A Japán Alapítvány a világ minden tájáról meghívott gasztronómusokat. Így lehettem ott és tölthettem el életem legfantasztikusabb szakmai két hetét. Láttam eredetiben szumó versenyt és láttam az edzőtermüket is. Láttam, hogy mit és mennyit esznek. Amúgy a japán palacsintát az utcán készítették, egy elektromos biciklire szerelt teflon bevonatos speciális sütőgépezetben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...