r
Nosalty Logó

Izlandi karamellás burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Felicia
Izlandi karamellás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1131 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 282 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1131 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízben készre, de nem túlpuhára főtt burgonyákat kihűtjük, hidegvízzel leöblítjük és konyharuhánmegszárítjuk.
  2. A cukrot egy közepesen felforrósított serpenyőre borítjuk.
  3. Mikor a cukor barnulni kezd, hozzáadjuk a vajat és folyamatos keverés mellett lassan együtt olvasztjuk.
  4. Amikor a keverék már nem nagyon darabos, hozzáadjuk a burgonyát,és a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk.
  5. A burgonyákat lassan forgatjuk a karamellszószban, amíg az egyenletesen be nem fedi őket.
  6. Frissen, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4889
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Ajánló

Sültekhez ízletes, különleges köret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Izlandi karamellás burgonya
Felicia 14 recept

Tipp: A karamellszósz puha, nyúlós és világosbarnás színű kell, hogy legyen. Ha kemény és sötét színű, túlhevítettük. Korrigálhatjuk a problémát, ha eltávolítjuk a serpenyőből a maradék cukrot, visszatesszük a burgonyákat egy kevés vízben és addig forgatjuk, amíg a víz meg nem puhítja kissé a karamell pancélt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...