Izlandi karamellás burgonya
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Felicia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
282
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1131
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
282
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.2 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 602.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1131
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
104
kcal
Elkészítés
- A vízben készre, de nem túlpuhára főtt burgonyákat kihűtjük, hidegvízzel leöblítjük és konyharuhánmegszárítjuk.
- A cukrot egy közepesen felforrósított serpenyőre borítjuk.
- Mikor a cukor barnulni kezd, hozzáadjuk a vajat és folyamatos keverés mellett lassan együtt olvasztjuk.
- Amikor a keverék már nem nagyon darabos, hozzáadjuk a burgonyát,és a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk.
- A burgonyákat lassan forgatjuk a karamellszószban, amíg az egyenletesen be nem fedi őket.
- Frissen, forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4900
- Feltöltés dátuma: 2012. június 14.
Ajánló
Sültekhez ízletes, különleges köret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Felicia
14 recept
Tipp: A karamellszósz puha, nyúlós és világosbarnás színű kell, hogy legyen. Ha kemény és sötét színű, túlhevítettük. Korrigálhatjuk a problémát, ha eltávolítjuk a serpenyőből a maradék cukrot, visszatesszük a burgonyákat egy kevés vízben és addig forgatjuk, amíg a víz meg nem puhítja kissé a karamell pancélt.