r
Nosalty Logó

Ízes fonott kalács Giovanna konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Giovanna
Ízes fonott kalács Giovanna konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1228
Kalória
33.7g
Fehérje
226.9g
Szénhidrátok
18.3g
Zsír
66.2g
Víz
135g
Koleszterin
8.2g
Rost
33.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4915 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 1228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3231.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 4915 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 2 dl tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk, 15 perc elteltével kész is a kovász.
  2. A liszthez hozzákeverjük az olajat, 2 db tojást, aromát, vaníliás cukrot, sót, 8 dkg kristálycukrot, majd a kovászt. Homogén masszává dagasztjuk.
  3. 1 órára langyos helyen letakarva kelesztjük.
  4. Újra átdagasztjuk a tésztát, 6 kis cipóra osztjuk, majd a cipókból kb. 3 cm átmérőjű "kígyókat" sodrunk. Két kalács készülhet 3-3 fonat felhasználásával (kalács összeállítása hajfonás-szerűen).
  5. Az utolsó tojást felverjük, a sütőpapíros sütőlapra helyezett kalácsokat alaposan átkenjük vele, majd fahéjas cukorral megszórjuk, és további 30 percig hagyjuk tovább kelni.
  6. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25

Az egyik kedvenc péksüteményem a cukros briós, viszont a fonott kalács elkészítésével is régóta próbálkozni szerettem volna, így jött az ötlet, hogy a kettőt kombináljam. A vaníliás-fahéjas sütemény illatánál nincs ínycsiklandóbb a konyhában, és lévén ez a két kedvenc fűszerem... A végeredmény a képen látható! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!