r
Nosalty Logó

Ízes fonott kalács Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Ízes fonott kalács Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4915 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 1228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3231.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 4915 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 2 dl tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk, 15 perc elteltével kész is a kovász.
  2. A liszthez hozzákeverjük az olajat, 2 db tojást, aromát, vaníliás cukrot, sót, 8 dkg kristálycukrot, majd a kovászt. Homogén masszává dagasztjuk.
  3. 1 órára langyos helyen letakarva kelesztjük.
  4. Újra átdagasztjuk a tésztát, 6 kis cipóra osztjuk, majd a cipókból kb. 3 cm átmérőjű "kígyókat" sodrunk. Két kalács készülhet 3-3 fonat felhasználásával (kalács összeállítása hajfonás-szerűen).
  5. Az utolsó tojást felverjük, a sütőpapíros sütőlapra helyezett kalácsokat alaposan átkenjük vele, majd fahéjas cukorral megszórjuk, és további 30 percig hagyjuk tovább kelni.
  6. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1666
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Ajánló

Reggelire/tízóraira/uzsonnára/vacsorára vajjal, vajas lekvárosan, mogyorókrémmel kenve egy pohár tejjel vagy csak kávé mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízes fonott kalács Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Az egyik kedvenc péksüteményem a cukros briós, viszont a fonott kalács elkészítésével is régóta próbálkozni szerettem volna, így jött az ötlet, hogy a kettőt kombináljam. A vaníliás-fahéjas sütemény illatánál nincs ínycsiklandóbb a konyhában, és lévén ez a két kedvenc fűszerem... A végeredmény a képen látható! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...