r
Nosalty Logó

Ínyenc lazac rózsaborssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
István 2021
Ínyenc lazac rózsaborssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1405 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4477.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3312 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2611 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    36769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1405 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk egy tepsibe egy nagyobb darab alumíniumfóliát. Öntsünk rá olívaolajat, majd tegyük rá a csíkokra vágott hagymát.
  2. A hal két oldalát sózzuk, borsozzuk, majd fektessük a hagymára, tegyünk a tetejére rózsaborsot, öntsük le szójaszósszal, és csomagoljuk be az egészet az alufóliába.
  3. Süssük 15-20 percig. Vigyázzuk, ne süssük túl! Az utolsó 5 percben az alufóliatasakot kinyithatjuk.
  4. Hámozzuk meg, kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára az édesburgonyát.
  5. Ha az édesburgonya kész, szűrjük le, mixerrel pépesítsük, majd fűszerezzük fehér borssal és sóval.
  6. Az édesburgonyát keverjük habosra 1-2 kanál tejszínnel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 218
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 22.

Ajánló

Könnyű esti főétel. Rosé vagy fűszeresebb ízű fehérbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István 2021 3 recept

Egy Jamie Oliver-es tv adásban láttam sok éve (már nem emlékszem, hogy pontosan így volt-e elkészítve). Ez az egyik olyan recept, ami miatt étteremben nem szoktunk lazacot enni, mert otthon jobbat készítünk :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...