r
Nosalty Logó

Ínyenc krumplis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Ínyenc krumplis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tésztához

A rétegzéshez

Összesen 822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tésztához

A rétegzéshez

Összesen 3287 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgonyához

A tésztához

A rétegzéshez

Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2920.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    660 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11683.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1962 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    7141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2639.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1841 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 3287 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A tésztához

A rétegzéshez

Elkészítés

A burgonyához

  1. A meghámozott burgonyát, paprikát, paradicsomot kisebb kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon pirítjuk néhány percig. Hozzáadjuk a burgonyát, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük az 1 ek pirospaprikát. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje a krumplit.
  3. Mikor felforrt beledobjuk a paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal. Addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Amikor megfőtt, krumplinyomóval kissé összetörjük.
  4. A tésztát egy nagy edény vízben 1 ek sóval és kevés olajjal 7-8 perc alatt kifőzzük. Leszűrjük. Hozzákeverjük az összetört krumplihoz.
  5. A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű sóval simára kikeverjük.
  6. Egy tepsiben/jénaiban elterítjük a krumplis tészta felét, majd a tejföl felét rákenjük. Ezután jön még egy réteg krumplis tészta és tejföl. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12825
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvesem meglepett egy szakácskönyvvel, hisz tudja, hogy imádok főzni. Ebben találtam egy receptet, amit alapul vettem az Ínyenc burgonyás tészta elkészítéséhez. Mikor kivettem a sütőből, nagyon kellemes illata volt. Gondoltuk, megkóstoljuk, hogy ehető-e egyáltalán... Hááát az!:)

Hozzávalók

A burgonyához

A tésztához

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...