Indonéz kesudiós habcsóktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
A habcsóklapokhoz
-
25g kesudió138 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
32g porcukor123 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A csokoládés töltelékhez
A tejszínes töltelékhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g limoncello2 kcal
-
0 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
A díszítéshez
-
0 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
713
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
A habcsóklapokhoz
-
300g kesudió1659 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
380g porcukor1471 kcal
-
0 kcal
-
6g citromlé1 kcal
A csokoládés töltelékhez
A tejszínes töltelékhez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
8g limoncello27 kcal
-
0 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
5 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
8572
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
A habcsóklapokhoz
-
12.8g kesudió71 kcal
-
17.1g tojásfehérje9 kcal
-
16.3g porcukor63 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
A csokoládés töltelékhez
-
12.8g vaj92 kcal
-
5.3g porcukor21 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.6g baileys8 kcal
A tejszínes töltelékhez
-
25.7g habtejszín75 kcal
-
0.3g limoncello1 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
4.3g csokoládé23 kcal
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
713
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 130.9 g
Zsír
-
Összesen 604.8 g
-
Telített zsírsav 317 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 209 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5877.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 724 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 1226 mg
-
Foszfor 2675 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 707.1 g
-
Cukor 606 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 833 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3832 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 3760 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 878 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
8572
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
366
kcal
Hozzávalók
A habcsóklapokhoz
-
10 db tojásfehérje
-
38 dkg porcukor
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
2 teáskanál citromlé
A csokoládés töltelékhez
-
12.5 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A tejszínes töltelékhez
-
6 dl habtejszín
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
1 csomag zselatinfix
A díszítéshez
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A habcsóklapokhoz
- Elkészítjük a habcsóklapokat: a sütőt légkeverésesben - 180°C fokra felmelegítjük, és a kesudiókat egy tepsiben szétterítve kb. 5-8 perc alatt megpirítjuk kissé. Amikor kész, kihűtjük, és megdaráljuk egy robotgépben.
- A sütőt légkeverésesben - 130°C fokra csökkentjük. Négy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és mindegyikre rajzolunk egy 24 cm átmérőjű kört. (Mivel az én sütőmbe csak kettő lemezt tudok berakni, ezért én az adagot lefeleztem, és kétszeri alkalommal csináltam meg.)
- A tojásfehérjéket keményre verjük a kézimixerrel, beleöntjük a vaníliakivonatot, és a ciromlevet, tovább verjük. A porcukrot kis adagonként hozzáadjuk, és közben verjük tovább a habot, míg sűrű és fényes nem lesz.
- Ekkor belekavarjuk laza mozdulatokkal egy fémkanál segítségével a kesudiót.
- A habot négy részre osztjuk, és mindegyik sütőpapírra a rajzolt körbe egyenletesen elkenjük. Kb 3 cm magas hab lesz. Majd betoljuk a sütőbe, és sütjük. (Az eredeti receptben 45 perc volt megadva, nekem 70 perc kellett hozzá.) Amikor egy fogpiszkálóval megszúrjuk és nem ragacsos a közepe, akkor jó. A sütőben hagyjuk, kissé kinyitott sütőajtónál - a sütőt kikapcsolva hagyjuk kihűlni.
- A kakaós töltelék elkészítése: egy tálban kikeverjük robotgéppel habosra a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a Baileys-t, és eldolgozzuk.
- Tejszínes töltelék elkészítése: a habtejszínt kissé felverjük a kézimixerrel. Hozzáadjuk a zselatinfixet, és keményre verjük. Amikor kész, hozzáadjuk a limoncellot, és a vaníliakivonatot, és picit a mixerrel még forgatunk rajta.
- Összeállítás: a habcsóklapokról lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt, és előkészítünk egy tortatálat. Az első lapot ráhelyezzük. Megkenjük a kakaós vajkrém felével. Ráhelyezzük a második lapot. Megkenjük a tejszínes töltelék felével. A harmadik lapot ráhelyezzük. Megkenjük a kakaós töltelék másik felével, rárakjuk az utolsó lapot. Megkenjük a tetejét a tejszín maradék felével, úgy hogy a torta oldalát nem kenjük meg.
- Kakaóport szitálunk rá, és a csokoládétáblából egy széles kés segítségével csokoládéforgácsokat készítünk, amit a torta közepére halmozunk (a csokoládétáblát magunk elé helyezzük, a kést kb. 30 fokos szögben tartva a csokoládé tetején magunkfelé húzzuk. Így forgácsokat tudunk készíteni, mint amikor kapargatjuk késsel a vajat.)
- Hidegre tesszük kb. 3 órára.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6027
- Feltöltés dátuma: 2012. január 04.
Ajánló
Egy ünnepi alkalom méltó megkoronázása. Garantált siker! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Idén Karácsonykor is egy meglepetést szerettem volna készíteni a családnak. Mint egyszer régebben említettem, egyik családtagunk indonéz származású, ezért azt találtam ki, hogy a hazájából származó torta lesz az est fénypontja. Sikerült! :) Nagyon megörült a hazai ízeknek... igaz kis módosítást bele kellett vinnem, mert nem volt itthon kakaólikőr és narancslikőr, de a Baileyssel és a Limoncellóval sem követtem el nagy hibát. A torta elfogyott....:)