r
Nosalty Logó

Indonéz kesudiós habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Indonéz kesudiós habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A habcsóklapokhoz

A csokoládés töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A habcsóklapokhoz

A csokoládés töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 8572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A habcsóklapokhoz

A csokoládés töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    604.8 g
  • Telített zsírsav
    317 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5877.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1226 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.1 g
  • Cukor
    606 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    833 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3832 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3760 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 8572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

A habcsóklapokhoz

A csokoládés töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A habcsóklapokhoz

  1. Elkészítjük a habcsóklapokat: a sütőt légkeverésesben - 180°C fokra felmelegítjük, és a kesudiókat egy tepsiben szétterítve kb. 5-8 perc alatt megpirítjuk kissé. Amikor kész, kihűtjük, és megdaráljuk egy robotgépben.
  2. A sütőt légkeverésesben - 130°C fokra csökkentjük. Négy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és mindegyikre rajzolunk egy 24 cm átmérőjű kört. (Mivel az én sütőmbe csak kettő lemezt tudok berakni, ezért én az adagot lefeleztem, és kétszeri alkalommal csináltam meg.)
  3. A tojásfehérjéket keményre verjük a kézimixerrel, beleöntjük a vaníliakivonatot, és a ciromlevet, tovább verjük. A porcukrot kis adagonként hozzáadjuk, és közben verjük tovább a habot, míg sűrű és fényes nem lesz.
  4. Ekkor belekavarjuk laza mozdulatokkal egy fémkanál segítségével a kesudiót.
  5. A habot négy részre osztjuk, és mindegyik sütőpapírra a rajzolt körbe egyenletesen elkenjük. Kb 3 cm magas hab lesz. Majd betoljuk a sütőbe, és sütjük. (Az eredeti receptben 45 perc volt megadva, nekem 70 perc kellett hozzá.) Amikor egy fogpiszkálóval megszúrjuk és nem ragacsos a közepe, akkor jó. A sütőben hagyjuk, kissé kinyitott sütőajtónál - a sütőt kikapcsolva hagyjuk kihűlni.
  6. A kakaós töltelék elkészítése: egy tálban kikeverjük robotgéppel habosra a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a Baileys-t, és eldolgozzuk.
  7. Tejszínes töltelék elkészítése: a habtejszínt kissé felverjük a kézimixerrel. Hozzáadjuk a zselatinfixet, és keményre verjük. Amikor kész, hozzáadjuk a limoncellot, és a vaníliakivonatot, és picit a mixerrel még forgatunk rajta.
  8. Összeállítás: a habcsóklapokról lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt, és előkészítünk egy tortatálat. Az első lapot ráhelyezzük. Megkenjük a kakaós vajkrém felével. Ráhelyezzük a második lapot. Megkenjük a tejszínes töltelék felével. A harmadik lapot ráhelyezzük. Megkenjük a kakaós töltelék másik felével, rárakjuk az utolsó lapot. Megkenjük a tetejét a tejszín maradék felével, úgy hogy a torta oldalát nem kenjük meg.
  9. Kakaóport szitálunk rá, és a csokoládétáblából egy széles kés segítségével csokoládéforgácsokat készítünk, amit a torta közepére halmozunk (a csokoládétáblát magunk elé helyezzük, a kést kb. 30 fokos szögben tartva a csokoládé tetején magunkfelé húzzuk. Így forgácsokat tudunk készíteni, mint amikor kapargatjuk késsel a vajat.)
  10. Hidegre tesszük kb. 3 órára.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6027
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 04.

Ajánló

Egy ünnepi alkalom méltó megkoronázása. Garantált siker! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén Karácsonykor is egy meglepetést szerettem volna készíteni a családnak. Mint egyszer régebben említettem, egyik családtagunk indonéz származású, ezért azt találtam ki, hogy a hazájából származó torta lesz az est fénypontja. Sikerült! :) Nagyon megörült a hazai ízeknek... igaz kis módosítást bele kellett vinnem, mert nem volt itthon kakaólikőr és narancslikőr, de a Baileyssel és a Limoncellóval sem követtem el nagy hibát. A torta elfogyott....:)

Hozzávalók

A habcsóklapokhoz

A csokoládés töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...