Indiai sárgaborsóleves
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
75g felesborsó273 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
150g felesborsó546 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
10.8g felesborsó39 kcal
-
11.5g sárgarépa4 kcal
-
0 kcal
-
71.7g víz0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g gyömbér1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 595.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5966 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 184 micro
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1062.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1190.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1200 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11932 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 367 micro
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 85.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 856 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 l víz
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál római kömény
-
0.5 kávéskanál mustármag
-
2 db babérlevél
-
0.3 kávéskanál fahéj
Elkészítés
- A sárgaborsót jól megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd kevés szódabikarbónával kb. 1 óra alatt megfőzzük, a vizet pótoljuk, hogy két adag levesünk legyen.
- A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk, és nyomón áttörjük. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
- Egy edényben olajon vagy vajon a hagymát, fokhagymát római köményt, mustármagot, feldarabolt gyömbért (kifelejtettem, végül szárítottat tettem bele ¼ kk-val, amikor elkészült) megpirítjuk.
- A megfőtt sárgaborsóhoz hozzáadjuk a babérlevelet (bátrabbak főzhetik vele együtt), fahéjat, a feldarabolt sárgarépát, és a sárgarépa puhulásáig (2-3 perc) főzzük, végül beletesszük az elkészült fűszerezést, és sózzuk.
- Még pár percig főzzük a fűszerezéssel.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8227
- Feltöltés dátuma: 2012. március 12.
Ajánló
Brutál finom, ha elkészítitek, és ha csalódtok benne, hívjatok bátran, és elpusztítom a teljes elkészült adagot. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Tanfolyamon voltam egy barátomnál, megvendégelt bennünket levessel. Az én ízlésemnek kicsit híg volt (kevés zöldség), de nagyon ízlett ez a kicsit sárgaborsó és köményes ízű leves, és imádtam a gyufaszál répákat benne. Már régóta terveztem, hogy főzök valami hasonlót (mivel nem ismerem a receptet), aztán tegnap este beáztattam a sárgaborsót, sajnos túl keveset, mert annyira finom lett, hogy mind a két adagot fel tudtam volna falni. Kutakodtam a neten egy receptben szerepel, hogy 1 kg alatt ne fogjunk hozzá az elkészítéséhez. Ha két főre készítitek, feltétlenül fogadjátok meg ezt a tanácsot. Én kicsit másként készítettem, mivel volt olyan fűszer, ami nem volt itthon, vagy más receptben szerepelt valami más, amit úgy gondoltam, hogy kell bele, de a főzés az ugye egy kreatív dolog.