Indiai csirke krumplival és tejszínnel
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
185g konzerv paradicsom30 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
35 kcal
-
5 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
A körethez
-
100g basmati rizs358 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
0g római kömény0 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
370g konzerv paradicsom59 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
71 kcal
-
11 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6g só0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
A körethez
-
200g basmati rizs716 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
0g római kömény0 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
4 kcal
-
17.8g csirkemellfilé21 kcal
-
17.8g burgonya10 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.5g fokhagymakrém1 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
8.9g főzőtejszín12 kcal
A körethez
-
11.9g basmati rizs42 kcal
-
14.8g joghurt9 kcal
-
0g római kömény0 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2606.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 712 mg
-
Nátrium 1362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 596.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5078 micro
-
Lut-zea 169 micro
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.7 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5212.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 654 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1425 mg
-
Nátrium 2723 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1192.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1029 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10157 micro
-
Lut-zea 338 micro
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 20 micro
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
300 g csirkemellfilé
-
3 db burgonya
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fokhagymakrém
-
0.5 tk kurkuma
-
1 kk chili
-
1 teáskanál só
-
0.5 teáskanál garam masala
A körethez
-
1 bögre basmati rizs
-
2.5 dl joghurt
Elkészítés
A pörkölthöz
- Hámozzuk meg, és kockázzuk fel apróra a hagymát.
- Keverjük össze a fűszereket (a garam masala-n kívül mindet) és a paradicsomot egy kis tálban.
- A joghurtot keverjük ki, hogy összeérjenek az ízek.
- Hámozzuk meg a krumplikat, szeljük apró kockára, és tegyük fel főni őket.
- A rizst is elkezdhetjük főzni előírás szerint.
- A hagymát dinszteljük meg egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kis tálkában lévőfűszerkeveréket.Tegyünk a serpenyőre fedőt, s hagyjuk főni tovább5 percet.
- A középnagyságú kockákra szelt csirkemellet is tegyük a serpenyőbe, s főzzük tovább egy negyedórát.
- Adjuk hozzá a krumplit, s most hagyjuk, hogy fedő alatt rotyogjon tovább -mintegy 10 percet. (Minél tovább rotyog, annál jobb, állítólag...)
- Mielőtt szervíroznánk, tegyük a "pörkölthöz" a garam masala-t és a főzőtejszínt.
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16300
- Feltöltés dátuma: 2010. március 09.
Ajánló
A húshoz rizst tálalnak köretként (a krumpli zöldségnek számít náluk). Basmati rizs a legjobb: hosszúkás, összetapadó, hogy kézzel tudd enni -de bármilyen egyéb A rizs is jó lesz. S ehhez adnak joghurtot, amit különbözőképpen ízesíthetsz: mi pirított és mozsárban összetört római köményt tettünk most bele, de ettem már kókusztejes-kókuszreszelékes joghurtot is, az uborkás-mentás is jó. Mindenki maga döntheti el, mi passzol hozzá a legjobban. Rengeteg a lehetőség, csak állj neki kísérletezni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Én az indiai ételekkel csak most kezdek el ismerkedni férjem révén. Izgalmas kaland, s szerintem a magyar ember ízvilágához közel áll. Azzal kell kezdeni a dolgot, hogy az alapfűszereket beszerezzük -aztán már mondhatni megy magától minden... Amennyire megértettem, az indiaiak előszeretettel főznek ilyen "pörkölt"- jellegű ételt, amibe mindenféle zöldséget tehetnek. (Így én majd legközelebb ebbe is tennék egy kis előfőzött, de még roppanó karfiolt, cukkinit, répát...S tán a krumplit kihagyom -az nekem "köret".) A garam masala indiai fűszerkeverék, összetevője változó, ált.: feketebors, csilipaprika, koriander, római kömény, kardamom, fahéj, szerecsendió és szegfűszeg.