r
Nosalty Logó

Indiai csirke krumplival és tejszínnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
K.Orsolya
Indiai csirke krumplival és tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 886 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 1775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5078 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 886 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    2723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10157 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Hámozzuk meg, és kockázzuk fel apróra a hagymát.
  2. Keverjük össze a fűszereket (a garam masala-n kívül mindet) és a paradicsomot egy kis tálban.
  3. A joghurtot keverjük ki, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Hámozzuk meg a krumplikat, szeljük apró kockára, és tegyük fel főni őket.
  5. A rizst is elkezdhetjük főzni előírás szerint.
  6. A hagymát dinszteljük meg egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kis tálkában lévőfűszerkeveréket.Tegyünk a serpenyőre fedőt, s hagyjuk főni tovább5 percet.
  7. A középnagyságú kockákra szelt csirkemellet is tegyük a serpenyőbe, s főzzük tovább egy negyedórát.
  8. Adjuk hozzá a krumplit, s most hagyjuk, hogy fedő alatt rotyogjon tovább -mintegy 10 percet. (Minél tovább rotyog, annál jobb, állítólag...)
  9. Mielőtt szervíroznánk, tegyük a "pörkölthöz" a garam masala-t és a főzőtejszínt.
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16298
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 09.

Ajánló

A húshoz rizst tálalnak köretként (a krumpli zöldségnek számít náluk). Basmati rizs a legjobb: hosszúkás, összetapadó, hogy kézzel tudd enni -de bármilyen egyéb A rizs is jó lesz. S ehhez adnak joghurtot, amit különbözőképpen ízesíthetsz: mi pirított és mozsárban összetört római köményt tettünk most bele, de ettem már kókusztejes-kókuszreszelékes joghurtot is, az uborkás-mentás is jó. Mindenki maga döntheti el, mi passzol hozzá a legjobban. Rengeteg a lehetőség, csak állj neki kísérletezni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai csirke krumplival és tejszínnel
K.Orsolya 17 recept

Én az indiai ételekkel csak most kezdek el ismerkedni férjem révén. Izgalmas kaland, s szerintem a magyar ember ízvilágához közel áll. Azzal kell kezdeni a dolgot, hogy az alapfűszereket beszerezzük -aztán már mondhatni megy magától minden... Amennyire megértettem, az indiaiak előszeretettel főznek ilyen "pörkölt"- jellegű ételt, amibe mindenféle zöldséget tehetnek. (Így én majd legközelebb ebbe is tennék egy kis előfőzött, de még roppanó karfiolt, cukkinit, répát...S tán a krumplit kihagyom -az nekem "köret".) A garam masala indiai fűszerkeverék, összetevője változó, ált.: feketebors, csilipaprika, koriander, római kömény, kardamom, fahéj, szerecsendió és szegfűszeg.    

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...