r
Nosalty Logó

Imbolygó túrós-sajtos pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Imbolygó túrós-sajtos pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 1051 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 6302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.8 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1051 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    354.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11608.9 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2256 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    4662 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3019 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 6302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített tejfölben, amiben egy kanál cukrot elkevertünk. A túrót áttörjük, és hozzáadjuk a tojássárgáját.
  2. A dagasztó tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olvasztott margarint, a tojássárgás túrót és végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarva meleg helyen kelesztjük 1 órát.
  3. Lisztezett felületen vékony téglalapra nyújtjuk a megkelt tésztát, megszórjuk a reszelt sajt harmadával, és hajtogatjuk. Letakarva 15-20 percig pihentetjük. Majd ismét nyújtjuk, szórjuk, hajtogatjuk, és pihentetjük. Összesen háromszor. Negyedszerre ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis méretű pogácsaszaggatóval (így lesznek imbolygó, részeges pogik) kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a pogácsákat, nem túl szorosan, mert sütés közben növekednek, imbolyogva csúsznak szét jobbra-balra.

Tetejére

  1. A pogácsák tetejét lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és ízlés szerint, különféle magvakkal. (elhagyható)
  2. 220 C fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6419
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 01.

Ajánló

A pogik tetejét lekenhetjük csak egyszerűen tojássárgával, de a sült ropogós sajtkalap sokat dob a küllemén és az ízélményen is. Legfinomabb még langyosan, melegen, szinte még a sütőből, de másnap is nagyszerű útravaló. (A további eltarthatóságról nincs adat, mert olyan még nem volt, hogy későbbre is maradt volna belőle.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imbolygó túrós-sajtos pogi
Tubicám 33 recept

Nagyim kézzel írt receptfüzetében leltem rá erre a finom, omlós és mégis ropogós pogácsa receptre. Anyukám kedvence, gyakran kerül kívánságlistára. Az a "nem lehet abbahagyni és nem lehet megunni" -féle sós nassolni való.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...