r
Nosalty Logó

Illatos almás sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Illatos almás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3998 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4728.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 3998 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét hűtőbe tesszük korábban, elkészítés előtt apró darabokra vágjuk, és visszatesszük a hűtőbe.
  2. A tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük.
  3. Beletesszük a lisztet, az olajat, a fahéjat és a sütőport, kissé összedolgozzuk a tésztát.
  4. A meghámozott almákat a nagy lyukú reszelőn belereszeljük (magházát meghagyjuk).
  5. Összedolgozzuk a tésztát a robotgéppel, majd a legvégén beletesszük még a hűtőből az étcsokit, és azt is pár keveréssel beledolgozzuk.
  6. Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 31x35x2,5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10955
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem a gyümölcs süteményeket, mivel a gyümölcsöket önmagában, nyersen imádom (kivétel a gesztenye :)), de ez az egy olyan gyömülcsös finomság van a receptfüzetemben, amit nagyon szeretek én is, nem csak a család. Az alapreceptben nem szerepel az étcsokoládé, de édesszájú család lévén próbálkoztunk, és annyira bejött, hogy azóta enélkül nem is süthetem meg, de természetesen anélkül is nagyon finom, és az illatával tele lesz az egész lakás! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...