Omlós huszárcsók egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
17g margarin120 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
4g dió27 kcal
-
23 kcal
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
3675
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
23.4g margarin168 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
35g finomliszt128 kcal
-
4.7g tojásfehérje2 kcal
-
5.8g dió38 kcal
-
11.7g sárgabaracklekvár32 kcal
Összesen
429
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 207.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1322.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.1 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 180.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1791 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 1684 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1262 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
3675
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
429
kcal
Hozzávalók
-
100 g porcukor
-
1 db vanília
-
2 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
300 g finomliszt
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű margarint vagy vajat fehéredésig habosítjuk a cukorral és a vanília kikapart magjaival.
- Amikor már világosabb és habos, hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük egy citrom héját (vagy akár narancsot is használhatunk), és alaposan elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, és egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztából aztán kb. gesztenye méretű golyókat gyúrunk – ebből a mennyiségből 24-30 golyó jön ki.
- A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, úgy, hogy egy centi legalább legyen köztük. A golyók közepét a hüvelykujjunkkal benyomjuk – ebbe a mélyedésbe jön majd a lekvár.
- A mélyített közepű tésztagolyókat lekenjük tojásfehérjével, majd a tojásos oldalukat belenyomjuk a darált dióba
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket, akkor jók, ha szép halvány aranybarnák.
- A kekszeket hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd baracklekvárt kanalazunk a közepükbe. Azonnal is fogyaszthatjuk, de érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a lekvár felszíne kicsit megszáradjon.
- Ha nem esszük meg mind azonnal, tegyük jól záródó dobozba, és tároljuk hűvös helyen (pl. kamrában), így akár hetekig is elállnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 149
- Össznézettség: 18083
- Feltöltés dátuma: 2023. január 04.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
aprósütemények és sós vendégváró receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
351 recept
Gyerekkoromban az ünnepi alkalmak állandó szereplője volt a huszárcsók, amit nagymamám sokszor kétszer kellett, hogy süssön, olyan gyorsan elfogyott. A lekváros közepű, darált dióban megforgatott omlós kekszekért érthető módon könnyű rajongani, ráadásul gyorsan elkészülnek, így akár egy borongós hétvégét is bearanyozhatunk velük.