r
Nosalty Logó

Húsvéti kalács Jahin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Húsvéti kalács Jahin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3504 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 3504 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Átszitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót.
  2. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez a maradék langyos tejjel együtt.
  3. Kidagasztjuk kézzel vagy géppel, hozzáadjuk a vízben előzőleg 2-3 órára beáztatottmazsolát és a reszelt citromhéjat.
  4. 3 részre osztjuk a tésztát, hurkákat sodrunk, majd megfonjuk.
  5. Hosszú, vékony 4-5 cm magas tepsibe tesszük, hagyjuk kelni meleg helyen 1 órát.
  6. Közepes lángon, lassan tűpróbáig sütjük, közben párszor tejjel lekenjük.
  7. Ha kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3132
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti sonka hagyományos kísérője, nekem évek óta bevált recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...