Húsvéti kalács Jahin konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
584
kcal
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
3504
kcal
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
584
kcal
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3805.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 697 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 864 mg
-
Nátrium 1831 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 621.6 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 123.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
3504
kcal
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Átszitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót.
- Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez a maradék langyos tejjel együtt.
- Kidagasztjuk kézzel vagy géppel, hozzáadjuk a vízben előzőleg 2-3 órára beáztatottmazsolát és a reszelt citromhéjat.
- 3 részre osztjuk a tésztát, hurkákat sodrunk, majd megfonjuk.
- Hosszú, vékony 4-5 cm magas tepsibe tesszük, hagyjuk kelni meleg helyen 1 órát.
- Közepes lángon, lassan tűpróbáig sütjük, közben párszor tejjel lekenjük.
- Ha kihűlt, szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3132
- Feltöltés dátuma: 2013. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
Húsvéti sonka hagyományos kísérője, nekem évek óta bevált recept.