r
Nosalty Logó

Húsvéti kakaós kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Húsvéti kakaós kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:

Töltelék hozzávalói:

233
Kalória
4.7g
Fehérje
35.1g
Szénhidrátok
8.9g
Zsír
11.9g
Víz
35.4g
Koleszterin
2.1g
Rost
10.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:

Töltelék hozzávalói:

Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:

Töltelék hozzávalói:

Összesen 2795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:

Töltelék hozzávalói:

Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1833.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 2795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:

  1. A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.
  2. A felolvasztott langyos vajat, és a langyos tejfölt tegyük bele a keverőtálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt.
  3. A lisztet keverjük össze a sóval, és a porcukorral, majd szitáljuk át, és kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra.
  4. Ezután robotgéppel dagasszuk meg a tésztát. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát (ha esetleg szükséges egy pici tejet még önthetünk hozzá).
  5. A megdagasztott tésztát, ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, egy óra alatt, kelesszük a duplájára.

Töltelék hozzávalói:

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kakaót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük össze.
  2. A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki vékony téglalappá (arra figyeljünk, hogy ne legyen szélesebb, mint a sütőforma amiben sütni szeretnénk).
  3. Ezután kenjük le olvasztott vajjal, majd egyenletesen szórjuk meg a kakaós keverékkel.
  4. Ezután tekerjük fel mint a bejglit, majd helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt sütőformába (természetesen a sütőformát zsírozhatjuk, és lisztezhetjük is).
  5. A sütőformában lévő tésztát ezután takarjuk le konyharuhával, majd szobahőmérsékleten 30 perc alatt kelesszük újra.
  6. Amikor a tészta megkelt, kenjük le felvert egész tojással.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél takarjuk le alufóliával, hogy ne legyen túl barna, és ne égjen meg a kalács teteje.
  8. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Tepsi mérete: 25x10
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!