Húsmentes kelkáposztás egyveleg
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
305
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
914
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
50
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 447.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 3170 micro
-
β-crypt 619 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
305
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2582.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1144 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1341.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1082 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 661 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 407 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 745 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 9509 micro
-
β-crypt 1857 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1270 micro
Összesen
914
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 522 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kelkáposztát felcsíkozzuk, sós vízben megfőzzük.
- A gerslit 3-szoros vízben kevés sóval megfőzzük, fedővel letakarva, hagyjuk állni.
- A gombát megpucoljuk, felszeleteljük. A paprikát felkarikázzuk.
- A joghurtba belekeverjük a tojásokat, és fűszerezzük, sózzukkedvünk szerint.
- Egy hőálló tál aljára a lecsepegtetett káposzta 1/3-át elterítjük. A gersli felét elosztjuk rajta.
- A gomba felével és a paprikakarikákkal megrakjuk, és a joghurtos öntet 1/3-át ráöntjük.
- Erre megint káposzta jön, majd a maradék gersli, paprikaés gomba. És persze egy adag joghurt.
- Erre már csak a megmaradt káposztát tesszük rá, és a joghurttal lekenjük a tetejét.
- Sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7844
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.
Ajánló
Tettem bele pár karika csípős zöldpaprikát is, istenien megbolondította az ételt. A színek pedig magukért beszélnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Megkívántam a kelkáposztát, és szezonja is van, így olcsó. Viszont húsmentes étket szerettem volna az asztalra tenni, így kerekedett ki ez a vega étel belőle. Jó étvágyat hozzá!