r
Nosalty Logó

Húsgombóc paprikás-paradicsomos tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Húsgombóc paprikás-paradicsomos tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1087 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1087 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    208.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1289.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1256 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    585 micro
  • β-karotin
    5663 micro
  • β-crypt
    970 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 4345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    642 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük. Egy tálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a tojást, sózzuk,borsozzuk, és a worcestershire szószt is belerakjuk, nagyon alaposan összekeverjük a reszelt sajttal.
  2. Gombócokat formálunk, majd belehempergetjük a zsemlemorzsába. Olajban kisütjük.
  3. Az egészben hagyott paprikákat 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, kihűtjük, majd meghámozzuk. Olajon megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd 5 percig pároljuk, végül beletesszük a felkockázott paradicsomot. 25 percig főzzük, és összeturmixoljuk. A szószt elkeverjük a tésztával és a gombócokat ráhelyezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1228
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Ezt az ételt 2 hasonló receptből állítottam össze. Nagyon finom a paradicsomos-paprikás tészta.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...