adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
22
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
71 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
57 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
224
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
24.7g hegyes erős paprika5 kcal
-
20.5g vöröshagyma7 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
13 kcal
-
34.2g víz0 kcal
Összesen
50
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2013 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
22
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 357.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 794 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
224
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4597 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db hegyes erős paprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db jalapeño
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 kk ecet
-
1 ek cukor
-
1 csipet só
-
70 g sűrített paradicsom
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- Vágjuk kockára a hagymát és a paprikákat (érdemes kesztyűt húzni a paprika aprításhoz, különben elég sokáig fog égni a bőrünk).
- A hagymát az olajjal beletesszük egy lábosba, ha már megpirult, lehúzzuk a főzőlapról, az összes hozzávalót beletesszük, elkeverjük. A főzőlapot takarékra vesszük, és letekarjuk a lábost (illetlen és köpköd).
- Összefőzzük. Hidegen kínáljuk.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 273
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 32769
- Feltöltés dátuma: 2011. november 08.
Ajánló
Jó kiegészítője a mexikói ételeknek, de mártogatónak is remekül megállja a helyét, sőt a csípős ízek imádói még szendvicsbe is tehetnek belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
szelbarbi
7 recept
Nagyon szeretem a csípős ételeket. A kedvenc mexikói csirkés burítómhoz (recept hamarosan) készítettem ezt a salsát először. Elsőre csak én voltam odáig érte, de legközelebbb már a párom is megkóstolta, és ő sem tudott már lemondani róla. Azóta körbejárt a recept az ismerősök között hatalmas sikerrel. Nem állítom, hogy ez az eredeti, de tény, hogy nagyon csípős és abbahagyhatatlanul finom.