Hosszú kelesztésű bagett
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
margaretta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
190g kenyérliszt bl80686 kcal
-
4g só0 kcal
-
4 kcal
-
138g víz0 kcal
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
760g kenyérliszt bl802744 kcal
-
16g só0 kcal
-
18 kcal
-
550g víz0 kcal
Összesen
2762
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
57.1g kenyérliszt bl80206 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
41.3g víz0 kcal
Összesen
207
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1918 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 1560 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 162.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7671.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 302 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 772 mg
-
Nátrium 6241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 651.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
2762
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
-
760 g kenyérliszt bl80
-
16 g só
-
5.5 g instant élesztő
-
550 ml víz
Elkészítés
- A lisztet kimérjük egy tálba. (Volt már, hogy vegyesen használtam BL55 és BL80-as liszteket, úgy is jó lett a végeredmény.) Belemérjük a sót, elkeverjük. Belemérjük az élesztőt is, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet. (Az erdeti recept jeges vizet ír, de én soha nem úgy csináltam, egyszerűen nem volt otthon épp jég, így csak sima hideg vízzel dolgoztam.) A száraz hozzávalóka szépen összekeverjük a vízzel. Akkor jó, ha az edény aljára még odaragad, de az edény oldalától elválik. (Ez tényleg így lesz, ahogy az eredeti recept is írja. Én a robotgép spiráljával szoktam összedolgozni a tésztát.)
- Letakarjuk, és hűvös helyre tesszük. (Nekem még soha nem volt reggel annyi időm, hogy megvájram, amíg szobahőmérsékletű lesz a hűtő után, de az eredeti receptben a hűtőben kell tárolni. Ilyenkor lassan dolgoznak az élesztő gombák, és ettől lesz finom, ropogós a héja.) Legalább12 órát kelesztjük.
- Reggel kivesszük, és lisztezett felületre borítjuk. A tészta szétterül a deszkán. Bagett adagokat vágunk le belőle, és sütőpapíros tepsire tesszük. Ha nagyon ragad, kicsit lisztezzük be a kezünk, de nem kell nagyon, ne legyen lisztes a bagett teteje.
- Sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy vizes edénykét teszünk. Rövid idegi sütjük, míg a teteje szép kenyérszínű lesz. Nem szabad túlsütni, mert megkeményedik a héja, bár attól még finom.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5761
- Feltöltés dátuma: 2011. július 19.
Ajánló
Kezdőknek és haladóknak. Péksüti imádóknak kötelező.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
margaretta
15 recept
A receptet ahol találtam, már nagyon régen elmentettem, de mindig féltem kipróbálni, hogy biztosan nagyon macerás. Csak egyszer kellett nekidurálnom magam, rájöttem, hogy egyáltalán nem macerás, és hogy olyan finom a végeredmény, hogy a család minden nap ezt követelné. Ropogós kérgű, puha, picit nedves bélzetű péksütemény az eredmény, házi kencékkel, de sima vajjal is isteni, tényleg! Ne riasszon meg senkit a hosszabb kelesztés, este kb. 10 perc alatt kész vagyok, másnap csak bagett formára vágom, és sütöm. Ízesíteni is lehet, de én csak így, kenyér ízűen szeretem a legjobban.