r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katrin
Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

619
Kalória
27.7g
Fehérje
41.8g
Szénhidrátok
37.2g
Zsír
229.4g
Víz
122.6g
Koleszterin
1.9g
Rost
3.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 3091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5417.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    2898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

Palacsinták elkészítése

  1. A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a víz másik felét, és összekeverjük.
  2. A palacsinta hozzávalóiból sütünk kb. 8 db palacsintát.

Pörkölt megfőzése

  1. Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb. fél kg húsból hagyományos módon pörköltet főzünk.
  2. Egy kis olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, megüvegesítjük rajta. Ha ez kész, ráönthetjük a paprikát és a paradicsomot, és egy szaftos lecsós alapot főzünk.
  3. Ha összeestek és megpuhultak, ráönthetjük a húst. Megvárjuk, míg kifehéredik, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd befűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Először leöntjük a pörkölt levét, majd ledaráljuk húsdarálón a pörköltet (de elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekeverjük, s egy jó evőkanányit rakunk minden palacsintába középre, majd pedig ráhajtogatjuk a palacsintákat, s jénai tálba tesszük.
  5. A pörkölt megmaradt szaftjába teszünk egy kis ételkeményítőt, összeforraljuk, s azzal öntjük le a jénaiban lévő palacsintákat. Egy kicsit (kb. fél bögrényit) azért hagyunk a szaftból.
  6. A jénait berakjuk a sütőbe, s kb. 200 C-fokon 25 percig sütjük a palacsintákat.
  7. Majd amikor tányérra szedjük, még meglocsoljuk a maradék szafttal, amit mikróban kicsit megmelegítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Ha marad pörköltünk, általában akkor szoktam készíteni, de ha megéhezünk rá, akkor kuktában gyorsan megfőzöm a pörköltet, s már készülhet is a finomság...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!