r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 3091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5417.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    2898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Elkészítés

Palacsinták elkészítése

  1. A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a víz másik felét, és összekeverjük.
  2. A palacsinta hozzávalóiból sütünk kb. 8 db palacsintát.

Pörkölt megfőzése

  1. Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb. fél kg húsból hagyományos módon pörköltet főzünk.
  2. Egy kis olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, megüvegesítjük rajta. Ha ez kész, ráönthetjük a paprikát és a paradicsomot, és egy szaftos lecsós alapot főzünk.
  3. Ha összeestek és megpuhultak, ráönthetjük a húst. Megvárjuk, míg kifehéredik, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd befűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Először leöntjük a pörkölt levét, majd ledaráljuk húsdarálón a pörköltet (de elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekeverjük, s egy jó evőkanányit rakunk minden palacsintába középre, majd pedig ráhajtogatjuk a palacsintákat, s jénai tálba tesszük.
  5. A pörkölt megmaradt szaftjába teszünk egy kis ételkeményítőt, összeforraljuk, s azzal öntjük le a jénaiban lévő palacsintákat. Egy kicsit (kb. fél bögrényit) azért hagyunk a szaftból.
  6. A jénait berakjuk a sütőbe, s kb. 200 C-fokon 25 percig sütjük a palacsintákat.
  7. Majd amikor tányérra szedjük, még meglocsoljuk a maradék szafttal, amit mikróban kicsit megmelegítünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19194
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.

Ajánló

Salátával tálalhatjuk, de anélkül is finom egytálétel...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha marad pörköltünk, általában akkor szoktam készíteni, de ha megéhezünk rá, akkor kuktában gyorsan megfőzöm a pörköltet, s már készülhet is a finomság...

Hozzávalók

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...