Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Palacsinták elkészítése
-
40g finomliszt146 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
20g tej11 kcal
-
30g ásványvíz0 kcal
-
0g só0 kcal
Pörkölt megfőzése
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
100g sertéscomb182 kcal
-
1g só0 kcal
-
40g víz0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
23 kcal
Összesen
619
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Palacsinták elkészítése
-
200g finomliszt728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
150g ásványvíz0 kcal
-
0g só0 kcal
Pörkölt megfőzése
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
6g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
114 kcal
Összesen
3091
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Palacsinták elkészítése
-
11g finomliszt40 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
5.5g tej3 kcal
-
8.3g ásványvíz0 kcal
-
0g só0 kcal
Pörkölt megfőzése
-
4.7g napraforgó olaj41 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
5.5g tv-paprika1 kcal
-
5.5g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
27.5g sertéscomb50 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
11g víz0 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
1.7g étkezési keményítő6 kcal
Összesen
170
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1083.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 229.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
619
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.5 g
Zsír
-
Összesen 185.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 613 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5417.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 2898 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1146.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
3091
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 142 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
Palacsinták elkészítése
-
20 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 dl tej
-
1.5 dl ásványvíz
-
1 csipet só
Pörkölt megfőzése
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
50 dkg sertéscomb
-
1 teáskanál só
-
2 dl víz
-
2 dl tejföl
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
Palacsinták elkészítése
- A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a víz másik felét, és összekeverjük.
- A palacsinta hozzávalóiból sütünk kb. 8 db palacsintát.
Pörkölt megfőzése
- Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb. fél kg húsból hagyományos módon pörköltet főzünk.
- Egy kis olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, megüvegesítjük rajta. Ha ez kész, ráönthetjük a paprikát és a paradicsomot, és egy szaftos lecsós alapot főzünk.
- Ha összeestek és megpuhultak, ráönthetjük a húst. Megvárjuk, míg kifehéredik, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd befűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Először leöntjük a pörkölt levét, majd ledaráljuk húsdarálón a pörköltet (de elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekeverjük, s egy jó evőkanányit rakunk minden palacsintába középre, majd pedig ráhajtogatjuk a palacsintákat, s jénai tálba tesszük.
- A pörkölt megmaradt szaftjába teszünk egy kis ételkeményítőt, összeforraljuk, s azzal öntjük le a jénaiban lévő palacsintákat. Egy kicsit (kb. fél bögrényit) azért hagyunk a szaftból.
- A jénait berakjuk a sütőbe, s kb. 200 C-fokon 25 percig sütjük a palacsintákat.
- Majd amikor tányérra szedjük, még meglocsoljuk a maradék szafttal, amit mikróban kicsit megmelegítünk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 19194
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.
Ajánló
Salátával tálalhatjuk, de anélkül is finom egytálétel...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Ha marad pörköltünk, általában akkor szoktam készíteni, de ha megéhezünk rá, akkor kuktában gyorsan megfőzöm a pörköltet, s már készülhet is a finomság...