Hortobágyi húsos palacsinta csandi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csandi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
Palacsinta
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
38g tej21 kcal
-
75g ásványvíz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
35 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Töltelék
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Mártás
-
38g tejföl74 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
997
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
Palacsinta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
300g ásványvíz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Töltelék
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Mártás
-
150g tejföl297 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
3994
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
Palacsinta
-
20.9g finomliszt76 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
7.9g tej4 kcal
-
15.7g ásványvíz0 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
4.5g napraforgó olaj39 kcal
Töltelék
-
20.9g darált sertéshús38 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Mártás
-
7.9g tejföl16 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
Összesen
209
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1245.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 254.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
997
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.1 g
Zsír
-
Összesen 213.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 609 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4982.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1697 mg
-
Nátrium 2097 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1019.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 532 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
3994
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Palacsinta
-
40 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1.5 dl tej
-
3 dl ásványvíz
-
1 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
Töltelék
-
40 dkg darált sertéshús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1.5 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Mártás
-
1.5 dl tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
Palacsinta
- A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, szódabikarbónát, a tejet és először annyi ásványvizet, hogy csomómentesre tudjuk keverni. Amikor már homogén, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a többi vizet és az olajat, és addig keverjük, míg a megfelelő állagú palacsintatésztát kapjuk.
- A palacsintasütőbe teszünk egy kevés olajat, felforrósítjuk, majd 1 merőkanál tésztát teszünk bele. Amikor már felül is megszilárdul, egy csöpp olajat teszünk rá, és átfordítjuk, és addig sütjük, amíg szépen kicsúszik a palacsintasütőből. Kicsit vastagabbra kell csinálni, mint amikor édes palacsintát készítünk.
Töltelék
- A darált húsból pörköltet készítünk az alábbi módon: a hagymát apróra vágjuk, és a felforrósított olajban üvegesre pároljuk.
- Beletesszük a darált húst, megvárjuk, míg kifehéredik, ezután sózzuk, borsozzuk, és a fűszerpaprikát is beletesszük. Kis lángon addig pároljuk, míg levet ereszt, ezután kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt 10 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, a lángot kicsit nagyobbra vesszük, és még 2-3 percig hagyjuk főni.
- Amikor megfő, leszűrjük, és a leszűrt lé 1/3-át visszatesszük a húsra, majd a másfél dl tejföllel együtt összefőzzük, hogy krémes állagú legyen.
- Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük úgy, hogy a két vége zárt legyen.
Mártás
- A lisztből és tejfölből habarást készítünk, és a maradék pörköltlével összefőzzük.
- Egy jénai tálban sorba tesszük a megtöltött palacsintákat, leöntjük a mártással, és azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3831
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
csandi
17 recept
Családunk nagy kedvence. Ha van pörkölt maradékunk, általában a palacsintatésztában találja magát, de sokszor készítem úgy is, hogy a pörköltet erre a célra főzöm meg.