r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hortobágyi húsos palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

900
Kalória
34.2g
Fehérje
83g
Szénhidrátok
45.7g
Zsír
210.8g
Víz
210.2g
Koleszterin
3.8g
Rost
9.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

Összesen 900 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

Összesen 3595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 900 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    843.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 3595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az olajon megpároljuk.
  2. A papikát csíkokra vájuk, hozzátesszük.
  3. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk.
  4. Együtt pároljuk a paprikát, a hagymát és paradicsomot.
  5. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a csirkecombokat.
  6. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk-borsozzuk, és puhára főzzük.
  7. Amíg a csirkecomb fő, addig elkészítjük a palacsintát.
  8. Hagyományos módon sós palacsintákat sütünk: a hozzávalókat kikeverjük, és megsütjük (10-12 db lesz).
  9. Ha a hús jó puha, kivesszük a combokat.
  10. A levet a liszttel elkevert tejfölös habarással sűrítjük. Felforraljuk, ízesítjük, ha kell, és félretesszük.
  11. A húst leszedjük a csontról és nagyon apróra összevágjuk.
  12. Tálba tesszük és a mártást átszűrjük. Ami a szűrőben marad /hagyma paprika/ a húshoz adjuk.
  13. A mártásból teszünk hozzá, hogy jó"szottyos" legyen.
  14. Ha szükséges utánaízesítjük, és majd ezzel töltjük a palacsintákat.
  15. A palacsinták közepére egy kanál tölteléket teszünk.
  16. Ráhajtjuk a tetejét, majd a két oldalát, és úgy tekerjük fel.
  17. Jénai tálba rakjuk, majd a mártást rámerjük.
  18. Sütőben (vagy mikróban) pár perc alatt összemelegítjük.
  19. Tálalás előtt a tetejét tejföllel megöntözhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Férjem a palacsintával nem lakik jól. A család többi tagja viszont imádja. Ezért, ha gyermekem palacsintára vágyik, akkor életem párja kap "Hortobágyit". Ha kisültek a sós palacsinták, csak egy kis cukor és sülhetnek tovább a gyerekkedvencek. Mire kisülnek a palacsinták, megfő a husi és mindenki kedvére falatozhat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

1 hozzávalós palacsinta

Bizony, bizony, létezik olyan palacsinta, amihez csupán egyetlen egy hozzávalóra van szükségünk (ebben természetesen nincsen benne a töltelékként szolgáló házi lekvár, kakaó, vagy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!