r
Nosalty Logó

Hólabda Napfény és fűszer konyhájából

3,0

3 ÉRTÉKELÉS23 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Napfény és fűszer
Hólabda Napfény és fűszer konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére, oldalára

527
Kalória
9.3g
Fehérje
64.9g
Szénhidrátok
25.6g
Zsír
36.7g
Víz
120.7g
Koleszterin
2.7g
Rost
39.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére, oldalára

Összesen 527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére, oldalára

Összesen 6310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére, oldalára

Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    307.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7076.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1817 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2757 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.9 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    440.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2042 micro
Összesen 6310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.
  2. Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
  3. Ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Nekem légkeveréses a sütőm, így egyszerű dolgom van, mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.) 15 perc 170 fokon.
  4. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből krémet főzünk, pont úgy, mintha puding lenne. Hagyjuk kihűlni.
  5. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet és kevés rumot.
  6. Ha a tészta megsült és kihűlt, pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk, lehetőleg párosat. A fennmaradó rész pillanatok alatt elfogy, vagy a maradék krémmel, kevés lekvárral kiegészítve kókuszgolyót is gyárthatunk belőle.
  7. Ezek után két korongot összeragasztunk egy kis krémmel, majd a teljes oldalát is bekenjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk.
  8. Ha mind kész van, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, és a sütik tetejét bevonjuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 33×45

Gyerekkoromban ünnepek és lakodalom nem volt nélküle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!