Hokkaidokrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g hokkaido tök55 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g tökmag22 kcal
-
19g crème fraîche67 kcal
-
10g tökmagolaj88 kcal
Összesen
388
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g hokkaido tök220 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
75g crème fraîche268 kcal
-
40g tökmagolaj354 kcal
Összesen
1550
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
48.6g hokkaido tök11 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
24.3g zöldség alaplé2 kcal
-
4.9g fehérbor4 kcal
-
9.7g főzőtejszín13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g tökmag4 kcal
-
3.6g crème fraîche13 kcal
-
1.9g tökmagolaj17 kcal
Összesen
76
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
388
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 123 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2839.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 1866 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 980.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1550
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
1 kg hokkaido tök
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 tk curry por
-
2 ek vaj
-
500 ml zöldség alaplé
-
200 g főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek tökmag
-
75 g crème fraîche
-
4 ek tökmagolaj
Elkészítés
- A tököt megmossuk, felezzük, a magokat kikaparjuk, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, felezzük, a magokat kikaparjuk, apró kockákra vágjuk.
- A vajat felforrósítjuk, a kétféle hagymát, tököt, chilit és gyömbért a forró vajban megdinszteljük. Megszórjuk a curry porral, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel, borral és tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük. Lefedve közepes lángon kb. 30 percig főzzük.
- A tökmagot egy forró serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, durvára vágjuk.
- A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Sóval, borssal ízesítjük. A levest a pirított tökmaggal, créme fraiche-vel és a tökmagolajjal tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 27855
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, melegítő leves hideg napokra.