Hókifli ahogy Baklavaria készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
5 kcal
-
3g tej2 kcal
-
40g sertészsír361 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
10g szilvalekvár16 kcal
Összesen
884
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
30g tej17 kcal
-
400g sertészsír3608 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
100g szilvalekvár155 kcal
Összesen
8836
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
49g finomliszt178 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
2.5g friss élesztő3 kcal
-
1.5g tej1 kcal
-
19.6g sertészsír177 kcal
-
9.8g tejföl19 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
4.9g szilvalekvár8 kcal
Összesen
433
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
884
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.8 g
Zsír
-
Összesen 466 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 198 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 1149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2939.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 386 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1634 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1021.7 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 331.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 477 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 539 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 752 micro
-
Kolin: 849 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 844 micro
Összesen
8836
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
433
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
5 dkg friss élesztő
-
2 dl tejföl
-
20 dkg cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, cukrot, majd belemorzsoljuk a zsiradékot (az eredeti recept szerint zsírral készül, így sokkal omlósabb, de ha valaki nem szereti, készítheti vajjal is). Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, majd a langyos tejben már felfuttatott élesztőt. A tészta hozzávalóit gyorsan jól összedolgozzuk, de arra vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig se, mert a kéz melegétől a zsiradék megolvad és a tészta összeesik. Tehát dolgozzunk gyorsan vele.
- Ha kész a tészta,kb. 1 órát letakarva pihentetjük.
- A tésztát pihentetés után lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. 1-2 mm vastagra kinyújtjuk, majd az egyik szélénél elkezdve csíkban elhelyezzük a tölteléket. A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd tekerünkegyetrajta (úgy, hogy ne folyjon ki a töltelék sütéskor). Kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, majd világosra sütjük. (Gyorsan sül, vigyázzunk, hogy ne süljön meg túlzottan.) Kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen, de nem forrón porcukorba hempergetjük a kifliket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 647
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 170110
- Feltöltés dátuma: 2012. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Többféle hókiflit szoktunk készíteni, mindig attól függ, milyen alkalomra szánjuk, és mikor van időnk elkészíteni. Ha azt szeretnénk, hogy még másnap is finom, puha maradjon, ezt a receptet szoktuk választani.