r
Nosalty Logó

Hókifli ahogy Baklavaria készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hókifli ahogy Baklavaria készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8836 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    466 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    539 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 8836 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, cukrot, majd belemorzsoljuk a zsiradékot (az eredeti recept szerint zsírral készül, így sokkal omlósabb, de ha valaki nem szereti, készítheti vajjal is). Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, majd a langyos tejben már felfuttatott élesztőt. A tészta hozzávalóit gyorsan jól összedolgozzuk, de arra vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig se, mert a kéz melegétől a zsiradék megolvad és a tészta összeesik. Tehát dolgozzunk gyorsan vele.
  2. Ha kész a tészta,kb. 1 órát letakarva pihentetjük.
  3. A tésztát pihentetés után lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. 1-2 mm vastagra kinyújtjuk, majd az egyik szélénél elkezdve csíkban elhelyezzük a tölteléket. A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd tekerünkegyetrajta (úgy, hogy ne folyjon ki a töltelék sütéskor). Kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, majd világosra sütjük. (Gyorsan sül, vigyázzunk, hogy ne süljön meg túlzottan.) Kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen, de nem forrón porcukorba hempergetjük a kifliket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 170416
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többféle hókiflit szoktunk készíteni, mindig attól függ, milyen alkalomra szánjuk, és mikor van időnk elkészíteni. Ha azt szeretnénk, hogy még másnap is finom, puha maradjon, ezt a receptet szoktuk választani. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...