Hideg csirkemájpástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
538
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
2152
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 2476 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 25 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
538
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 215.3 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1714.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 328.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9960 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1503 micro
-
Kolin: 543 mg
-
Retinol - A vitamin: 9903 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 656 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
2152
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1594 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 1584 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 16 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát 5 dkg vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, hogy az aromák, illóolajok felszabaduljanak belőlük.
- Néhány keverés után a hagymához adjuk a csirkemájat, és oldalanként 3-3 és fél percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a konyakot, és 1-2 percig pároljuk. (Az ujjunkkal vagy fakanállal nyomjuk meg a májat, ha még puha, de már nem jön véres lé belőle, akkor lesz jó a máj, és krémes a pástétom. Ha tovább sütjük, szárazabb darabosabb, kissé rusztikusabb lesz a pástétom. Mindenki ízlése szerint készítse.)
- A sült csirkemájat melegen turmixoljuk, közben apránként hozzáadjuk a 10 dkg vajat, és ha szükséges ízesítjük.
- Az így kapott pástétomot porcelán- vagy kerámiatálkákba töltjük, lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.
- Miután lehűlt a pástétom, a tetejére öntjük az olvasztott, de nem forró tisztított vajat.
- A sós lében eltett kapribogyóról leitatjuk a nedvességet, és a felső, tisztított vajas rétegbe szórjuk.
- Hagyjuk megdermedni, majd a pástétomot lefedve, hűtőben tároljuk. 1 hétig eltartható.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 22926
- Feltöltés dátuma: 2011. március 13.
Ajánló
Ízesíthetjük, és díszíthetjük kapribogyóval, friss zöldfűszerekkel, savanyú uborkával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hideg csirkemájpástétom kiváló előétel vendégváráskor, de egy reggelit vagy vacsorát is ünnepivé varázsolhatunk vele. Könnyen elkészíthető, kiadós fogás. A pástétomot tisztított vajjal fedjük, és egyben légmentesen lezárjuk. (A tisztított vaj készítéséről néhány fázisfotó itt, míg a pástétom készítéséről fázisfotók itt láthatóak.)