r
Nosalty Logó

Hideg csirkemájpástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hideg csirkemájpástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2476 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9960 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1503 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9903 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát 5 dkg vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, hogy az aromák, illóolajok felszabaduljanak belőlük.
  2. Néhány keverés után a hagymához adjuk a csirkemájat, és oldalanként 3-3 és fél percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a konyakot, és 1-2 percig pároljuk. (Az ujjunkkal vagy fakanállal nyomjuk meg a májat, ha még puha, de már nem jön véres lé belőle, akkor lesz jó a máj, és krémes a pástétom. Ha tovább sütjük, szárazabb darabosabb, kissé rusztikusabb lesz a pástétom. Mindenki ízlése szerint készítse.)
  3. A sült csirkemájat melegen turmixoljuk, közben apránként hozzáadjuk a 10 dkg vajat, és ha szükséges ízesítjük.
  4. Az így kapott pástétomot porcelán- vagy kerámiatálkákba töltjük, lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Miután lehűlt a pástétom, a tetejére öntjük az olvasztott, de nem forró tisztított vajat.
  6. A sós lében eltett kapribogyóról leitatjuk a nedvességet, és a felső, tisztított vajas rétegbe szórjuk.
  7. Hagyjuk megdermedni, majd a pástétomot lefedve, hűtőben tároljuk. 1 hétig eltartható.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 22926
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Ajánló

Ízesíthetjük, és díszíthetjük kapribogyóval, friss zöldfűszerekkel, savanyú uborkával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hideg csirkemájpástétom kiváló előétel vendégváráskor, de egy reggelit vagy vacsorát is ünnepivé varázsolhatunk vele. Könnyen elkészíthető, kiadós fogás. A pástétomot tisztított vajjal fedjük, és egyben légmentesen lezárjuk. (A tisztított vaj készítéséről néhány fázisfotó itt, míg a pástétom készítéséről fázisfotók itt láthatóak.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...