Héjában sült krumpli paprikakrémmel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
217g burgonya125 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
Összesen
172
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1300g burgonya751 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
Összesen
1034
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
97.2g burgonya56 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
0.4g paprikakrém0 kcal
Összesen
77
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 128.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
172
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 973.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 772.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
1034
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
13 db burgonya
-
4 ek olívaolaj
-
1 ek paprikakrém
Elkészítés
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses).
- A burgonyákat folyó víz alatt megsikáljuk, héjukat lemossuk, és keresztben elvágjuk, majd az így kapott fél burgonyákat szintén hosszanti irányban elvágjuk, hogy negyedeket kapjunk.
- A burgonyák felületét kis olívaolajjal megöntözzük.
- Néhány burgonyát bepöttyözünk paprikakrémmel, majd kenőtoll segítségével, mindegyik felületén elkenjük a paprikakrémet.
- 1 órán keresztül sütjük, amíg a krumplik megpuhulnak (ezt villával, fogvájóval ellenőrizzük).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 288
- Össznézettség: 9904
- Feltöltés dátuma: 2013. május 02.
Ajánló
Alul-felül sütési funkcióval is, ugyanezen a hőfokon elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
Jó pár évvel ezelőtt, még a NoSalty sem indult talán, amikor a neten ráakadtam egy gyros-os receptre, amihez a krumpliköret így készült. Ott ugyan olívaolaj nem kellett hozzá, de én mindig szoktam tenni rá. Bármilyen főételhez kiváló fogás, sőt ha vendégek jönnek sütögetésre, a barbecue húsok kiváló körete is lehet.