r
Nosalty Logó

Házi tészta villámgyorsan + egyszerű tésztaformák gép nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Házi tészta villámgyorsan + egyszerű tésztaformák gép nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

217
Kalória
8.2g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
2.8g
Zsír
31.9g
Víz
90g
Koleszterin
1.4g
Rost
224.5mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat, a lisztet és egy nagy csipet sót késes aprítóba teszünk, majd nagyjából 1 perc alatt összedolgozzuk a gép segítségével. Ha összeáll apróbb darabokra, de egy nagy gombóccá nem akar, akkor érdemes hozzálöttyinteni egy kevéske vizet.
  2. A kész tésztát vegyük ki a gépből, és kézzel gyúrjuk át kicsit. Ha van tésztagépünk, formálhatjuk azzal a továbbiakban, de gép nélkül is könnyen tudunk változatos formákat készíteni. Akármelyik mellett is döntünk, a nyújtódeszkát érdemes rétesliszttel alaposan megszórni nyújtás előtt.
  3. Tagliatelle: Nyújtsuk ki a tésztát sodrófa segítségével amilyen vékonyra csak tudjuk. A vékony tésztalapot ezután hajtsuk/tekerjük fel négyrét, majd egy éles késsel vágjunk belőle 3-4mm keskeny csíkokat.
  4. Farfalle: A tésztát ebben az esetben is vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval egyenlő területű négyzetekre vágjuk (ehhez érdemes egy vonalzót is használni). A tésztanégyzetek két szembelévő oldalát két ujjunk vagy két evőpálca segítségével összenyomjuk - így nyeri el a tészta a végleges, jellegzetes masniformáját.
  5. Gnocchi: A tésztából a kezeink segítségével hosszú gilisztát sodrunk, nagyjából 1cm átmérőjűt, majd a tésztarudat ezután egycentis darabokra vágjuk. A tésztadarabokat a hüvelykujjunk segítségével egyesével végighúzzuk egy sajtreszelő hátoldalán, így nyeri el hamiskás gnocchiformáját.
  6. Cavatelli: A tésztából ezúttal is kézzel rudat sodrunk, amit aztán feldarabolunk. Reszelő helyett azonban ezúttal a hüvelykujjunkkal húzzuk/lapítjuk szét a tésztát a nyújtódeszka felületén.
  7. A friss tésztákat ezután akár azonnal is kifőzhetjük - ne feledjük, jóval hamarabb elkészül, mint bolti társai! Ha azonban szeretnénk későbbre eltenni, abban az esetben hagyjuk megszáradni szobahőmérsékleten (egy éjszaka elég általában), majd légmentesen csomagoljuk el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

A házi tésztakészítésben semmiképpen ne akadályozzon meg senkit az, hogy nincs tésztagépe, hiszen anélkül is számtalan formát valósíthatunk meg egy kis gyakorlással. Ráadásul a tészta begyúrása se kell, hogy macerás folyamat legyen: késes robotgépben egy perc alatt lezavarhatjuk az egészet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos mac & cheese

Ez a vibrálóan élénkzöld mac and cheese egy örök kedvenc, egy klasszikus komfortfogás, amelyet pikk-pakk össze lehet állítani, ha ránk tör az éhség. Több főt is jóllakathatunk vele! ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!