r
Nosalty Logó

Házi tészta villámgyorsan + egyszerű tésztaformák gép nélkül

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Házi tészta villámgyorsan + egyszerű tésztaformák gép nélkül
adag
Előkészítés
perc
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 255 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a lisztet és egy nagy csipet sót késes aprítóba teszünk, majd nagyjából 1 perc alatt összedolgozzuk a gép segítségével. Ha összeáll apróbb darabokra, de egy nagy gombóccá nem akar, akkor érdemes hozzálöttyinteni egy kevéske vizet.
  2. A kész tésztát vegyük ki a gépből, és kézzel gyúrjuk át kicsit. Ha van tésztagépünk, formálhatjuk azzal a továbbiakban, de gép nélkül is könnyen tudunk változatos formákat készíteni. Akármelyik mellett is döntünk, a nyújtódeszkát érdemes rétesliszttel alaposan megszórni nyújtás előtt.
  3. Tagliatelle: Nyújtsuk ki a tésztát sodrófa segítségével amilyen vékonyra csak tudjuk. A vékony tésztalapot ezután hajtsuk/tekerjük fel négyrét, majd egy éles késsel vágjunk belőle 3-4mm keskeny csíkokat.
  4. Farfalle: A tésztát ebben az esetben is vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval egyenlő területű négyzetekre vágjuk (ehhez érdemes egy vonalzót is használni). A tésztanégyzetek két szembelévő oldalát két ujjunk vagy két evőpálca segítségével összenyomjuk - így nyeri el a tészta a végleges, jellegzetes masniformáját.
  5. Gnocchi: A tésztából a kezeink segítségével hosszú gilisztát sodrunk, nagyjából 1cm átmérőjűt, majd a tésztarudat ezután egycentis darabokra vágjuk. A tésztadarabokat a hüvelykujjunk segítségével egyesével végighúzzuk egy sajtreszelő hátoldalán, így nyeri el hamiskás gnocchiformáját.
  6. Cavatelli: A tésztából ezúttal is kézzel rudat sodrunk, amit aztán feldarabolunk. Reszelő helyett azonban ezúttal a hüvelykujjunkkal húzzuk/lapítjuk szét a tésztát a nyújtódeszka felületén.
  7. A friss tésztákat ezután akár azonnal is kifőzhetjük - ne feledjük, jóval hamarabb elkészül, mint bolti társai! Ha azonban szeretnénk későbbre eltenni, abban az esetben hagyjuk megszáradni szobahőmérsékleten (egy éjszaka elég általában), majd légmentesen csomagoljuk el.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 3354
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 24.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Házi tészta villámgyorsan + egyszerű tésztaformák gép nélkül
Rosanics Petra 360 recept

A házi tésztakészítésben semmiképpen ne akadályozzon meg senkit az, hogy nincs tésztagépe, hiszen anélkül is számtalan formát valósíthatunk meg egy kis gyakorlással. Ráadásul a tészta begyúrása se kell, hogy macerás folyamat legyen: késes robotgépben egy perc alatt lezavarhatjuk az egészet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...