Házi metélt tang zhong módszerrel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
183
Kalória
5.2g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
0.5g
Zsír
68.4g
Víz
-
Koleszterin
1.4g
Rost
135mg
Cukor
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
183
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
728
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
161
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
183
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 273.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
728
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
161
kcal
Elkészítés
Tang zhong
- A lisztet a vízben csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük legalább 1 percig.
- Kihűtjük, és annyi lisztet gyúrunk bele, hogy rugalmas, de azért ne kemény tésztát kapjunk.
- Két részre osztjuk a tésztát, liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk, meglisztezzük, hogy vágásnál ne tapadjon össze.
- 5 cm-es szalagokra vágjuk, egymásra helyezzük, vastagabb metéltet vágunk.
- Szitába rakjuk, kirázzuk belőle a fölösleges lisztet, majd lobogó vízben kifőzzük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 5 perc
Több alkalommal készítettem már ezzel az eljárással kelt tésztát (bejglit, kiflit, kenyeret, pogácsát, knédlit és fánkot), most széles metéltet készítettem el. Nekem nagyon ízlik! Tetszik a tang zhong módszer nagyon, mert napokig puha marad a kelt tészta.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!