r
Nosalty Logó

Házi kenyér másként

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
helena26
Házi kenyér másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4856 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ez az eredeti recept,hogy a hozzávalókat csak összekeverjük, és kelesztjük.
  2. Átgyúrjuk, megformáljuk, kilisztezett kenyérruhába tesszük.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, és behelyezzük a sütőbe a tálat átmelegedni.
  4. 30 perc múlva kivesszük az edényt, és tegyünk bele papírt, hogy könnyebb legyen kivenni a kenyeret.
  5. A kenyérruhával belefordítjuk a kenyeret, lefedjük, és behelyezzük a sütőbe.
  6. 200 fokon 30 percig sütjük. Lejjebb vesszük a hőfokot 180-ra, és még kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 34979
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Eredetileg ezt a kenyeret nem kell kidagasztani. Este 6-kor csak összekeverjük a hozzávalókat, csak arra vigyázzunk, hogy ne legyen csomós. Egész éjjel csak kelesztjük. Másnap reggel 8 órakor átdolgozzuk, megformáljuk, lisztezett konyharuhára tálba tesszük, hogy ne folyjon szét kelés közben. A jénai tálat betesszük a sütőbe felmelegíteni, bekapcsoljuk a sütőt, és 20 perc után kivesszük, papírt teszünk bele, és erre fordítjuk a kenyeret. Tetejét megkenjük vízzel sütés előtt, és lefedve sütjük. 30 percig 200 fokon, majd csökkentjük a hőfokot 180-ra, és még kb. 20 percig sütjük. Én átdolgoztam a receptet. Kenyérsütőben kidolgoztatom és kelesztem 1-2 órát, majd kiveszem, átdolgozom, megformálom, és 30 percig megint kelesztem, és megsütöm. Amikor megsül, még forróm megkenem vízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Kíváncsi voltam erre a kenyérre és megsütöttem. A kenyér íze finom volt, az állaga is, de nem tudtam kivenni a jénai tálból, feszegettem, kínlódtam vele és megfogadtam, ha újra sütöm, akkor papírt teszek az aljába, amivel könnyen ki tudom venni a kenyeret. A mostani kenyerek vágásnál nagyon morzsolódnak, és sokszor sületlenek.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...