Házi kenyér másként
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
188g finomliszt683 kcal
-
6 kcal
-
2g só0 kcal
-
94g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
750g finomliszt2730 kcal
-
23 kcal
-
9g só0 kcal
-
375g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
65.7g finomliszt239 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
32.9g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1214 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 856 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 116.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4856 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 855 mg
-
Nátrium 3425 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 464.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
-
750 g finomliszt
-
1.3 tk só
Elkészítés
- Ez az eredeti recept,hogy a hozzávalókat csak összekeverjük, és kelesztjük.
- Átgyúrjuk, megformáljuk, kilisztezett kenyérruhába tesszük.
- Bekapcsoljuk a sütőt, és behelyezzük a sütőbe a tálat átmelegedni.
- 30 perc múlva kivesszük az edényt, és tegyünk bele papírt, hogy könnyebb legyen kivenni a kenyeret.
- A kenyérruhával belefordítjuk a kenyeret, lefedjük, és behelyezzük a sütőbe.
- 200 fokon 30 percig sütjük. Lejjebb vesszük a hőfokot 180-ra, és még kb. 25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 35023
- Feltöltés dátuma: 2011. október 28.
Ajánló
Eredetileg ezt a kenyeret nem kell kidagasztani. Este 6-kor csak összekeverjük a hozzávalókat, csak arra vigyázzunk, hogy ne legyen csomós. Egész éjjel csak kelesztjük. Másnap reggel 8 órakor átdolgozzuk, megformáljuk, lisztezett konyharuhára tálba tesszük, hogy ne folyjon szét kelés közben. A jénai tálat betesszük a sütőbe felmelegíteni, bekapcsoljuk a sütőt, és 20 perc után kivesszük, papírt teszünk bele, és erre fordítjuk a kenyeret. Tetejét megkenjük vízzel sütés előtt, és lefedve sütjük. 30 percig 200 fokon, majd csökkentjük a hőfokot 180-ra, és még kb. 20 percig sütjük. Én átdolgoztam a receptet. Kenyérsütőben kidolgoztatom és kelesztem 1-2 órát, majd kiveszem, átdolgozom, megformálom, és 30 percig megint kelesztem, és megsütöm. Amikor megsül, még forróm megkenem vízzel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Kíváncsi voltam erre a kenyérre és megsütöttem. A kenyér íze finom volt, az állaga is, de nem tudtam kivenni a jénai tálból, feszegettem, kínlódtam vele és megfogadtam, ha újra sütöm, akkor papírt teszek az aljába, amivel könnyen ki tudom venni a kenyeret. A mostani kenyerek vágásnál nagyon morzsolódnak, és sokszor sületlenek.