Házi karamellpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Thisandthat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
15g cukor58 kcal
-
4g víz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
Összesen
239
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
60g cukor232 kcal
-
16g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
Összesen
956
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
9.5g cukor37 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
79.2g főzőtejszín104 kcal
Összesen
152
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 113.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
239
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1600 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 455.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 552 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
956
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
6 ek cukor
-
2 ek víz
-
1 db tojás
-
500 ml főzőtejszín
Elkészítés
- A cukrot a vízzel felolvasztjuk, majd mikor a cukor felforr és a színe sötétbarna lesz, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a tojással elkevert tejszínt.
- Ekkor a karamella megszilárdul, de ahogy melegszik a tejszín, hozzáolvad.
- Ha a tejszín nem sűrűsíti be eléggé a pudingot, akkor adhatunk még hozzá liszttel elkevert tejet is (az arány legyen 1 az 1-hez, vagyis 1 dl tejet 1 ek. liszttel keverjünk el).
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 6860
- Feltöltés dátuma: 2015. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Thisandthat
161 recept
Nem igazán szeretem a bolti pudingokat, jobban szeretem magam csinálni a krémeket. Mivel Ember nagyon szereti a karamell ízét, kikísérleteztem neki a karamellás pudingot is. :)